В Австралії продемонстрували традиції українського святкування Різдва

Дата: 04.12.2017
Автор:

У Канберрі вже розпочалися різдвяні святкування. Тож українська громада Сіднея показала австралійській столиці традиції цього свята в Україні, повідомляє “Укрінформ”.

“Це неймовірно зворушливо, що українська громада так далеко від Батьківщини береже національні традиції”, – сказала Таммі Райт з міністерства закордонних справ Австралії.

Так, за основу презентації українських різдвяних традицій взяли традиційний вертеп. Гості заходу мали змогу почути українські колядки, оглянути зразки традиційного українського вишиваного костюму, познайомитися з традиціями різдвяного столу.

Зазначається, що особливо австралійців вразила масштабна постановка і цікаві сценічні діалоги, перекладені англійською мовою, а ще – щирість і завзятість акторів-аматорів з числа української молоді Австралії.

“Найбільшим успіхом заходу стало живе спілкування іноземних гостей із українською громадою, яка розповіла про ситуацію в Україні та своє прагнення допомогти рідній землі”, – йдеться у повідомленні.

Захід відбувся в мультикультурному центрі Канберри за підтримки української громади Сіднея та сіднейського відділення СУМ.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру