75-річчя створення УПА відзначатимуть і в Україні, і за кордоном – зокрема у США

Дата: 04.10.2017
Автор:

«Проблеми дослідження Українського визвольного руху 1920–1950-x років» – таку назву має V Міжнародна наукова конференція, приупрочена до 75-річчя створення Української повстанської армії. Захід пройде 5–6 жовтня у Львівському національному університеті імені Івана Франка (вул. Університетська, 1).

Упродовж двох днів науковці з України, Великої Британії, Литви, Латвії, Словаччини обговорюватимуть у Львові сучасні дослідження українського визвольного руху, український визвольний рух між двома світовими війнами, збройну боротьбу ОУН і УПА проти тоталітарних режимів у роки Другої світової війни, національний спротив тоталітарному радянському режиму у післявоєнний час, визвольні рухи народів Центральної та Східної Європи: між нацистським і комуністичним режимами.
Серед учасників: Іван Патриляк, Володимир В’ятрович, Леонід Зашкільняк, Станіслав Кульчицький, Міхал Шміґель, Даріус Юодіс, Лариса Зарічняк та інші дослідники.
Завершиться робота конференції 6 жовтня круглим столом «Академічний історичний наратив українського визвольного руху та проблема його інтерпретацій».

Водночас, низка заходів запланована у Києві, де 14 жовтня пройде великий марш, учасники якого вшанують УПА, та у багатьох інших містах України і закордону.

Зокрема, у неділю, 8 жовтня, в американському місті Блумінгдейл, що неподалік Чикаго, відбудеться святкування Дня захисника України та 75-ої річниці створення Української повстанської армії.
“Генеральне консульство України в Чикаго та Український конгресовий комітет Америки (відділ Іллінойс) запрошують взяти участь у відзначенні Дня захисника України та 75-ої річниці створення УПА”, – сказано у повідомленні оргкомітету заходу.
Захід відбудеться 8 жовтня о 13:00 біля пам’ятника “Небесній Сотні та Героям України”, який розташований поряд з Українською Православною Церквою Святого Андрія за адресою: 300 E Army Trail Rd, Блумінгдейл, штат Іллінойс.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру