Президенти України і США обговорили у Нью-Йорку перспективу співпраці між двома державами

Дата: 21.09.2017
Автор:

Президент України Петро Порошенко заявив, що зустріч з президентом США Дональдом Трампом, яка тривала годину, була надзвичайно продуктивною. Про це він сказав журналістам в четвер у Нью-Йорку, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Надзвичайно вразила підтримка і мого виступу в Раді безпеки ООН, і на Генеральній Асамблеї. Ви бачите, що в устах світових лідерів фокус на Україні був надзвичайно високий. Це і президент США Дональд Трамп, і президент Франції Еммануель Макрон, і президент Литви Даля Грібаускайте , і велика кількість світових лідерів, які сьогодні … підтримують нашу справедливу боротьбу зі звільнення української землі від російського агресора, від російського окупанта. Надзвичайно важливу роль, безумовно, грає і зустріч з нашим партнером – з президентом США”, – сказав глава держави.

Зі слів Президента, на його зустрічі з Трампом була присутня команда глави американської держави, зокрема віце-президент Майкл Пенс, державний секретар США Рекс Тіллерсон і спецпредставник президента США в Україні Курт Волкер.

“Була дуже жива детальна дискусія щодо майбутніх аспектів співпраці України і Сполучених Штатів Америки”, – сказав він.

Порошенко також додав, що зустріч з президентом США тривала годину.

Водночас президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп назвав зустріч із Президентом України Петром Порошенком дивовижною. Про це американський лідер написав у своєму Twitter.

 ”Було дивовижно сьогодні приймати у нас в Нью-Йорку Президента Петра Порошенка”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, як заявив Президент України Петро Порошенко, США повністю підтримали пропозицію України щодо введення миротворців ООН на Донбас.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру