Військовий парад у Києві пройде під марш Армії УНР

Дата: 05.08.2017
Автор:

Марш Лисенка вже затвердили музикою цьогорічних урочистостей.Українське військо готується до грандіозного маршу до Дня Незалежності разом із партнерами з країн НАТО.

4,5 тисячі військових, 70 одиниць техніки і вперше в строю з українцями крокуватимуть партнери з країн-НАТО – усе це військовий парад до Дня Незалежності. Аби вистачило місця для тренувань, військовим виділили ціле летовище заводу імені Антонова у Києві, йдеться в сюжеті ТСН.

Вже о 7:00 ранку туди один за одним з’їжджаються автобуси та вантажівки з військовими на репетицію. На плацу представлена вся Україна – курсанти, прикордонники, СБУ, Нацгвардія і підрозділи Збройних сил. Якщо не знати, що це лише репетиція, може видатися, що парад справжній – були і підняття прапора, і церемонія нагородження, і марш. Лише ролі перших осіб держави виконували звичайні військові. Спостерігачі відзначили, що вже зараз було відчутно святковий дух, який пануватиме на Хрещатику 24 серпня.

Вперше в історії разом крокуватимуть і побратими з країн-партнерів. Участь у параді вже підтвердили Велика Британія, Естонія та Латвія. До них можуть приєднатися інші країни НАТО, а також Грузія. Міністр оборони Степан Полторак побував на репетиції та заявив, що зайвих витрат на парад не передбачено – форма і техніка є, бойовий дух у військових на належному рівні. Підтримують його і прості українці – зізнаються самі солдати. “Коли йдеш по вулиці чи навіть їдеш в машині – люди нам махають руками, нас вітають. Говорять: ми за вас, ви молодці”, – кажуть військові про те, що їм найбільш цінне.

Тим хто брав участь в бойових діях – буде приділена особлива увага. Маршем йтимуть понад тисячу учасників та ветеранів АТО. Головний же акцент цьогоріч на історії, адже крокуватимуть не тільки з нагоди 26-ї річниці Незалежності, а й сторіччя створення армії Української народної республіки. Нове покоління захисників України крокуватиме під звуки того ж маршу, що і пращури – марш Лисенка.

https://tsn.ua/

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру