Сотня черкаських підлітків пройшла вишкіл “Гайдамацького кола”

Дата: 01.08.2017
Автор:

З 20 по 30 липня 2017 року в Черкасах тривав вишкільно-патріотичний табір для дітей «Гайдамацьке Коло 2017», який організував Центр національно-патріотичного виховання спільно з Всеукраїнською громадською організацією «Сокіл» та Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації.

Близько ста учасників віком від 14 років пройшли десятиденний патріотичний та військово-спортивний вишкіл. З першого і до останнього дня табору його учасники засвоїли дисципліну й усвідомили, що вони є єдиним цілим, тому в середовищі панував дух побратимства, взаємопідтримки і відповідальності. Програма табору була побудована таким чином, щоби гармонійно поєднати в таборовиках дві складові: силу та інтелект.

З курсу «інтелект» учасники заслухали гутірки про історію сокільського руху, українського козацтва, взяли участь у грі брейн-ринг на тему «Холодний Яр», пройшли шуканку (квест), маршрут якої пролягав Черкасами на 30 км. Активною та пізнавальною була поїздка до Холодного Яру, де юні гайдамаки мандрували стежинами цих сакральних місць, дізналися багато цікавих фактів про їх історію та природну унікальність. Також під час гутірки з екосвідомості таборовики засвоїли ідею дбайливого ставлення до довкілля. Ґрунтовними були кількаденні навчання екстреній медичній допомозі за участі кваліфікованих інструкторів.

Інтелектуальні тренування поєднувалися з силовим гартом. Окрім проходження смуги перешкод, футболу, волейболу, баскетболу, для таборовиків провели майстер-клас й тренування з боксу чемпіон Європи Дмитро Майдаков і призер міжнародних змагань Юрій Радченко. Традиційною у сокільських таборах є теренова гра, яка залишила по собі особливі враження в учасників «Гайдамацького Кола». А під час проходження альпіністської траси в парку «Сосновий Бір» багато учасників зуміли побороти свій внутрішній страх висоти.

Чільне місце в програмі табору зайняла військова підготовка. Діти пройшли курс зброєзнавства, збирали й розбирали автомат, під час саперної справи вчилися виявляти міни й розтяжки, вправлялися у ножовому бої, засвоїли основи контрдиверсійної діяльності під час тактичних занять. Ці знання вони закріпили граючи в страйкбол та пейнтбол, а також пройшовши стрільби на навчальному полігоні.

Крім того, таборове життя було наповнене сокільськими традиціями, дружнім спілкуванням, цікавими гутірками біля ватри, корисними призами та низкою позитивних вражень. Останній день табору було оголошено днем самоврядування, коли таборовики обрали серед учасників нову старшину та самі керували табором, продемонструвавши організаторські й лідерські якості.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру