Під час “Сі Бриз-2017″ українські й американські військові разом з союзниками тренуватимуться нищити ворога на воді і під водою Чорного моря

Дата: 13.07.2017
Автор:

В Одесі й на полігоні Широкий Лан, що на Миколаївщині, набирають обертів військові навчання «Сі Бриз-2017», в яких беруть участь представники 16 країн, включаючи співорганізаторів – Україну та Сполучені Штати Америки. Активна фаза маневрів стартує 18 липня. Поки що ж, починаючи з 10 липня українські та іноземні вояки відпрацьовують взаємодію підрозділів, або, як це називають військові, «проходять бойове злагодження».

У відкритому морі корабельні тактичні групи виконують елементи з висадки морського десанту, навчальні артилерійські стрільби тощо.

Тим часом на березі – на території Західної військово-морської бази в Одесі – тренуються водолази України, США, Великої Британії, Канади, Грузії, причому канадські військові водолази до маневрів «Сі Бриз» залучені вперше. Так само у багатьох моментах вперше застосовуються новинки техніки – скажімо, у певних ситуаціях для пошуку й знешкодження підводних вибухонебезпечних предметів використовують американських керованих роботів.

Навіть військовим-учасникам навчань відомі далеко не всі елементи «Сі Бризу» під час його активної фази. Один з цікавих елементів – кораблі України і НАТО шукатимуть підводний човен умовного ворога, який підлягає знищенню. Турецька субмарина Batıray на «Сі Бризі» виконуватиме роль «ворожого корабля», який учасники навчань мають віднайти.

Як повідомлялося, навчання “Сі Бриз – 2017″ стартували в Одесі в понеділок, 10 липня і закінчаться у вересні цього року. Навчання пройдуть в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря.

Загалом у навчаннях візьмуть участь понад 30 кораблів, катерів і суден забезпечення, понад 25 літаків і вертольотів, а також особовий склад з 16 країн світу, включно з Україною, сукупною чисельністю понад 3 тис. осіб. При цьому з українського боку в заходах “Сі Бризу”, крім Військово-морських сил Збройних сил України, візьмуть участь підрозділи Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Сухопутних та Повітряних сил України, а також Інженерні війська.

Українсько-американські навчання серії “Сі Бриз” проводяться з 1997 року щорічно відповідно до “Меморандуму про порозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України” від 1993 року. Мета – підготовка та нарощення бойової готовності Військово-морських сил Збройних сил України на двосторонній основі, але є відкритими для інших країн.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру