Головнокомандувач Сухопутних військ ЗСУ: “Ми сильні і готові відбити агресію!”

Дата: 03.07.2017
Автор:

Бронетранспортер "Козак" на понтоні через річку. Ці бронемашини готові хоч сьогодні штурмувати ворожий берег...

Зразки різних категорій легкої бронетанкової техніки вітчизняних виробників проходять нині випробування на Житомирському і інших військових полігонах країни. Багато з цих зразків увійдуть в держоборонзамовлення на наступний рік.

Про це повідомив командувач Сухопутними військами ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Попко. У плані забезпечення нашої армії зроблений акцент на модернізацію танків, на хороші системи управління вогнем. А їх базова броня, ходова частина військових на даний момент влаштовує. Хоча є перспективи озброєння і танком «Оплот», – запевнив Сергій Попко.

Однак, як заявив командувач, легка броня типу броньованої машини піхоти (БМП), бронетранспортери (БТР) залишається пріоритетною для оснащення Сухопутних військ.

«Ми хочемо отримати повністю лінійку броньованої техніки. Вона повинна бути багатофункціональною: і для перевезення особового складу, і для ведення бою, і для постановки легкого озброєння (мінометів), і як командно-штабна машина. Але виконана на основі однієї бази», – сказав в коментарі «ОПК» генерал-лейтенант Сергій Попко.

При цьому уточнив: орієнтується замовник на вітчизняного виробника. Але не на одного. А на тих, хто працює з комплексним виробництвом. І в цьому процесі вітається кооперація державних і приватних компаній.

Серед приватних вітчизняних виробників, до продукції яких у наших сухопутників непідробний інтерес,генерал-лейтенант Сергій Попко назвав НВО «Практика» і його лінію «Козаків». І повідомив, що ці машини проходять практичні випробування, в тому числі і в зоні бойових дій на сході нашої країни, щоб можна було перевірити їх характеристики в реальних умовах експлуатації. При цьому, уточнив Сергій Попко, особливу увагу військові приділяють системам управління артилерією в різних ланках.

Як запевнив командувач Сухопутних військ ЗСУ, відібрані і відкориговані зразки військової техніки увійдуть в державне оборонне замовлення на наступний рік.

На питання «ОПК», як командувач оцінює забезпечення Сухопутних військ озброєнням і технікою, Сергій Попко відповів: «Повної задоволеності по оснащенню немає. Необхідно постійно розвивати і вдосконалювати наші Сухопутні війська. Однак у порівнянні з 2014-м роком ми непогано забезпечені, ми сильні і готові відбити агресію».

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру