На відміну від президента РФ, президент Франції історію знає: Анна Ярославна – з Києва, Крим – український, агресія проти Донбасу – з Москви

Дата: 26.06.2017
Автор:

 Президент Франції Еммануель Макрон вважає Росію країною, що здійснює агресію на Донбасі й відібрала в України Кримський півострів.

Про це він заявив 26 червня на прес-конференції у Франції після зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

“Треба розуміти, що агресія походить з Росії, тобто агресором є не Україна. Також ми визнаємо анексію Криму, що вона э незаконною. Ми знаємо, хто розв’язав війну. Ми повинні з цього вийти в рамках угод, яких було досягнуто”, – зазначив французький лідер.

На думку Макрона, мінський формат вирішення проблем Донбасу не ідеальний, але поки що кращих пропозицій немає.

До того ж, вважає президент Франції, в Мінську можна досягти успіху, якщо усі сторони процесу докладуть зусиль для виконання умов мінських домовленостей.

Нагадаємо: ще коли Макрон був кандидатом у президенти Франції, він заявляв, що не буде підкорятися диктату Путіна і закликав Росію дотримуватися зобов’язань по Донбасу.

Також президент Франції Еммануель Макрон наголосив на давніх стосунках між Україною і Францією, згадавши Анну Ярославну (Київську).   Про це він сказав під час спільного брифінгу із президентом Петро Порошенком.

“Передовсім, маю сказати вам, що між нашими двома країнами є дуже давні стосунки, дуже глибока історія і ви цьому присвятили деякий час сьогодні, щоб віддати належне Анні Київській. Ви показали, наскільки важлива ця історія XI століття, наскільки глибоко закорінені наші давні сторінки”, – сказав Макрон.

Він висловив думку, що Україна і Франція повинні більше працювати через адміністративне партнерство і через сектор бізнесу.

Нагадаємо: 29 травня, в ході виступу у Франції президент РФ Володимир Путін назвав Анну Ярославну ”руською” і заявив, що французько-російські відносини почалися з її шлюбу з Генріхом I в 1051 році. Спроба Москви “примазатися” до історії Києва виявилася провальною…  

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру