Майданівець з Білорусі офіційно став Героєм України

Дата: 13.06.2017
Автор:

Президент Петро Порошенко присвоїв звання Героя України білорусу Михайлу Жізневському. Про це йдеться у повідомленні на сайті президента у вівторок, 13 червня.

 ”Президент Петро Порошенко присвоїв посмертно звання Герой України Михайлу Жизневському – білорусу, який загинув під час Революції Гідності та вручив Зірку Героя України його батькам – Михайлу Петровичу та Ніні Василівні”, – сказано у повідомленні.”Для нас Михайло – не іноземець, для нас Михайло – українець у душі”, – сказав Порошенко, назвавши його “великим білорусом” і “великим українцем”Порошенко повідомив батькам, що він ініціював зміни до законодавства, які були підтримані Верховною Радою і які дозволили вперше в історії України присвоїти звання Героя України іноземцю.Як відомо, 26 листопада 2014 року на Майдані Незалежності відкрили пам’ятний знак загиблому активісту з Білорусії Михайлу Жизневському.

25-річний хлопець помер 22 січня 2014 року від поранення у серце під час Революції Гідності.

28 листопада 2014 року президент нагородив орденами Героїв Небесної Сотні трьох іноземців – Михайла Жизневського із Білорусі і Зураба Хурцію та Давида Кіпіані з Грузії, які загинули під час “Революції Гідності”.

13 квітня 2017 року Верховна Рада ухвалила законопроект 6174, який дозволяє посмертне присвоєння звання Героя України іноземцям, нагородженим орденом Героїв Небесної сотні.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру