Верховна Рада відновила курс України на вступ до НАТО

Дата: 08.06.2017
Автор:

Верховна Рада України ухвалила закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» – щодо зовнішньополітичного курсу України (реєстраційний номер 6470). За це рішення проголосували 276 із 357 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі, повідомляє УНІАН.

Не голосувала в повному складі фракція «Опозиційний блок».

Даним законом передбачено, що основними засадами зовнішньої політики є поглиблення співпраці з Північноатлантичним альянсом з метою набуття членства у цій організації.

В нині діючому законі України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики» записано, що основними засадами зовнішньої політики є поглиблення співпраці з НАТО з метою досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства у цій організації.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зазначив, що для Росії було важливо, щоб Україна не ввійшла в НАТО. За його словами, «це певною мірою і призвело до російської агресії», анексії частини української території.

Народний депутат України Борис Тарасюк (фракція «Батьківщина») наголосив, що даний закон повертає попередню редакцію, яка була в законі «Про засади національної безпеки України» від 9 червня 2003 року.

«Нарешті, Верховна Рада набралася сміливості для поновлення курсу на членство в НАТО без будь яких фраз, які свідчать про те, що ми маємо набути критеріїв для членства в НАТО», – підкреслив він.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру