У Києві стартує виставка “Vis-à-vis. Україна Франція: 800 років після Анни”

Дата: 26.05.2017
Автор:

Освітньо-виставковий проект “Vis-à-vis. Україна Франція: 800 років після Анни”, що розкаже про місце України у загальноєвропейському культурному просторі, відкриється в рамках фестивалю “Анна фест”.

Як пов’язані Шевченко та Делакруа, автор знакової для французів “Свободи на барикадах”? Які українські міста входили у ХІХ столітті до європейських туристичних турів? Як в один ряд із “Живописною Францією”, “Живописною Швейцарією” і “Живописною Бельгією” стала “Живописна Україна”? Яким чином були пов’язані дві найвідоміші емансипантки свого часу – письменниці Марко Вовчок і Жорж Санд? Про це можна буде дізнатись, відвідавши “Vis-à-vis”.

Проект окреслює місце України у загальноєвропейському культурному просторі, а також культурні зв’язки України і Франції, які розпочалися в ХІ столітті, коли київська княжна Анна вийшла заміж за короля Франції Генріха І, ставши одним з найефективніших послів Київської Русі в середньовічній Європі і посівши важливе місце в історії взаємин франкомовного світу та Київської Русі-України.

Організатор виставки, Національний музей Тараса Шевченка, продовжує свою лінію освітньо-виставкових дитячих проектів. Дитячий інтерактивний майданчик проекту – відображення процесу навчання та можливість засоціювати себе із дитиною в Україні та у Франції у ХІХ столітті, усі експонати розташовано на рівні очей дитини.

Паралельно буде представлено найкращі науково-технічні розробки учнів-членів НЦ “Мала академія наук України” за 2015-2016 роки.
Відкриватиме виставку юних винахідників президент МАН Станіслав Довгий та представник ЮНЕСКО Жан-Поль Нгоме Абьяга, а також представники Міністерства освіти і науки України.

Очікуються представники дипломатичних місій Франції, Бельгії та Швейцарії.

27 травня – 13 червня

Місце: Національний музей Тараса Шевченка (Київ, бульвар Шевченка, 12)

ОрганізаториНаціональний музей Тараса Шевченка, Третій міжнародний фестиваль мистецтв Anne de Kiev Fest, Національний центр Мала академія наук України.

Відкриття 27 травня о 16:00. Вхід вільний.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру