Петро Порошенко: “Вбивство Вороненкова – це акт державного тероризму з боку Росії”

Дата: 23.03.2017
Автор:

 Президент Петро Порошенко провів нараду з силовиками щодо вбивства Дениса Вороненкова – колишнього депутата Держдуми Росії, який емігрував до України і набув українське громадянство.

Про це повідомив  речник Президента Святослав Цеголко у Facebook.

“Підступне вбивство у центрі Києва Дениса Вороненкова – це акт державного тероризму з боку Росії, яку він був змушений покинути з політичних міркувань. Явний почерк російських спецслужб, що раніше неодноразово проявлявся в різних європейських столицях”, – заявив Петро Порошенко.

“Вороненков був одним з головних свідків російської агресії проти України і зокрема ролі Януковича щодо введення до України російських військ. Вважаю невипадковим, що вбивство відбулося в один день з диверсією в Балаклії на Харківщині”, – наголосив Порошенко.

Як відомо, у четвер, 23 березня, у центрі Києва при вході в готель «Прем’єр Палас» розстріляли екс-депутата російської Держдуми Дениса Вороненкова. Він ішов на зустріч із ще одним колишнім депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим. Охоронець Вороненкова, хоча й сам отримав поранення, зумів поранити і нападника – в результаті, обох госпіталізовано і кіллер перебуває під наглядом правоохоронців.

Вороненков був свідком ГПУ у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Восени 2016 року він виїхав із Росії, а в грудні автоматично отримав українське громадянство, оскільки має українське коріння.

Розповідав, що помічник президента РФ Владислав Сурков був проти анексії Криму, а депутатів змушували голосувати за анексію.

Сам Вороненков також голосував за анексію Криму, проте заявляв, що його не було в залі під час голосування – замість нього «проголосувала» його картка.

Цікаво, що в інтерв’ю виданню “Гордон”, яке вийшло вранці 23 березня, за декілька годин до вбивства Воронкова, загиблий розповів наступне (цитуємо мовою оригіналу»: “В Украине, в отличие от других стран постсоветского пространства, работают демократические законы… Хотя на российских центральных телеканалах уже вовсю кричат: мол, нужно обменять Вороненкова на Сущенко, а если не получится – убить, как Бандеру. Люди в России сошли с ума, они не здоровы”, – говорив колишній депутат з РФ перед своєю загибеллю…

За матеріалами видань “Українська правда” та “Гордон”

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру