Вільне козацтво австралійського Мельбурна і черкаського Холодного Яру організували «гумконвой» для українських бійців у Авдіївці

Дата: 27.02.2017
Автор:

Від  Вільного Козацтва Австралії через «Вільне козацтво Холодного Яру» та отця Василя Циріля, козацького капелана, настоятеля холодноярського храму Петра Багатостраждального (Калнишевського) надійшла фінансова пожертва у розмірі майже півтори тисячі австралійських доларів (еквівалент 1000 доларів США) – на допомогу українським воїнам у зоні АТО.

Днями гуманітарний вантаж з Черкащини доставлено в Авдіївку, де зараз – найгарячіші бої. Разом з передачами від жителів Чигиринщини прибуло й закуплене коштом австралійських українців.

«Козацький край» висловлює вдячність українцям Австралії, які зробили пожертву на захист української Волі. Публікуємо повний список жертводавців:

1 .Отець Зенон Хоркавий – 50 $;

2 .Кошовий УВКА Деряжний Петро – 160;

3 . Прихильниця УВКА Кука Христина – 200;

4 . Анонімний козак – 125 ;

5 . Березняк Людмила – 100;

6 . Ціхоцький Осип – 100 ;

7 . Георгів Ліліана & Віктор – 100 ;

8 . Кулик Микола – 100 ;

9 . Варениця Роман – 50 ;

10 . Коваленко Василь – 50 ;

11 . Клименко Микола – 50 ;

12 . Кардаш Марія – 50 ;

13 . Стависька Ніна – 50 ;

14 . Аббінга Леся – 50 ;

15 . Малимоненко Олександр – 50 ;

16 . Малимоненко Юрій – 50 ;

17 . Річардс Люба – 20 .

Пліч-о-пліч "вільні козаки" Холодного Яру і Мельбурна стояли ще й три роки тому - на Майдані в Києві...

Отець Василь Циріль від імені українських воїнів звертається до всіх жертводавців з такими словами:

«Милосердя ніколи не буває багато. Варто лише вчасно серцем відчути прохання про допомогу. Особливо вражає відкритість дитячої душі до пекучого болю товариша, брата, знайомого та навіть незнайомого бійця АТО. Сьогодні тисячі патріотів, в тому числі із Черкащини, Чигиринщини, обороняють свободу, незалежність та територіальну цілісність нашої держави. Наші захисники сьогодні як ніколи потребують уваги і розуміння від своїх співвітчизників, у тому числі і від дітей та молоді.

Щиру подяку висловлюємо українській діаспорі в Австралії  від імені бійців 72-ї окремої механізованої бригади, котра своїми силами мужньо обороняє місто Авдіївку на сході України, де вже тривалий час агресор важкою артилерією обстрілює не тільки позиції віськових ЗСУ, але і мирне населення в житлових кварталах міста Авдіївка.

Адже благодійна фінансова допомога була дуже необхідна для придбання насамперед: медикаментів, автозапчастин, наборів інструментів для ремонту військової техніки, а  особливо автомобілів швидкої допомоги, вони майже не зупиняються нажаль, електричний кабель, лампочки для освітлення приміщень, бліндажів, електрозварку,  батарейки-акамулятори для тепловізорів та приладів нічного бачення, також для військових медиків-санітарів міні бронежелети, продукти харчування та багато іших необхідних  речей військового призначення , про що просять наші військові від волонтерів.

Особисто все це доставив, відвідавши кілька позицій на передовій лінії оборони в місті Авдіївка, вручив бійцям 72-ї бригади та бійцям медроти.

Нехай Господь віддячить сторицею вам за вашу надану фінансову допомогу для бійців АТО. Дякую і я особисто від себе як військовий капелан та волонтер скажу що дуже важко допомагати військовим в АТО без допомоги тих, хто не загубив благородства своєї душі. Велике дякуємо!!!

 Протоієрей Василь Циріль, настоятель Храму святих Первоверховних Апостолів Петра і Павла м. Чигирин 

та настоятель храму святого Праведного Петра Багатостраждального Калнишевського, хутір Буда»


Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру