Казкар з Умані хоче стати сучасним “дідом Панасом”

Дата: 16.02.2017
Автор:

Український казкар Сашко Лірник висловив ідею про відновлення формату дитячої вечірньої казки на кшталт телепередач із дідом Панасом, які транслювалася у 1980-ті на українському ТБ. Лірника непокоїть, що народна казка зникла з ефіру.

“Телевізор – то взагалі частина життя. Непомітна ніби, але іноді важливіша за тата і мамую Бо тато на роботі, мама на роботі, всі зайняті. Тож ввімкнули дитині мультики і займаються своїми справами. А дитина, замість спілкуватися із родиною, спілкується з Губкою Бобом і прибацаною Машею з її Ведмедем, – пише Лірник. – Я все розумію. Я теж просунутий і сучасний. Але все своє життя поклав на відродження тієї зниклої української казки, яку колись передавали дідусі бабусі онукам і тато з мамою дітям. Казка це не просто забавлянка і небилиця , яку розказують зовсім малечі,щоб перестала плакати. Казка – це найпотужніший інструмент виховання, впливу і передачі родинної, сімейної, і, якщо хочете, народної інформації і національного коду”.

Ідею Сашка Лірника підхопили у соцмережах. Пост казкаря поширило майже три сотні користувачів. Більшість його підтримують. “Що ми зараз в дітей вкладаємо, те і отримаємо і значно швидше, ніж здається. Хочемо мати Україну, мусимо створювати дитячий український контент у всіх можливих варіантах”, – пише одна користувачка.

Рідна країна

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру