Уперше в центрі Києва реконструктори Армії УНР штурмуватимуть “Арсенал”

Дата: 28.01.2017
Автор:

У центрі Києва відбудеться реконструкція штурму частинами Армії Української Народної Республіки заводу “Арсенал” в січні 1918 року.

Про це повідомляють організатори дійства – клуб військово-історичної реконструкції “Повстанець”.

Це буде перша воєнно-історична реконструкція в центрі Києва й перша, присвячена боям Армії УНР.

Сторону УНР представлятимуть умовні 1-ша сотня куреня Січових стрільців під командуванням Романа Сушка і Гайдамацький кіш Слобідської України Симона Петлюри.Реконструкція, відбудеться на історичному місці – площі перед заводом, де безпосередньо мали місце бої в січні 1918-го. Усього буде 30 учасників реконструкції – по 15 з боку республіканців і червоної гвардії.

Захід приурочено до 100-річчя початку Української національно-демократичної революції 1917–1921 років, що відзначається цього року.Повсталий “Арсенал” оборонятимуть збільшовичені частини царської армії та червона гвардія. Імітуватимуть історичну подію максимально наближено до реальності. Організатори анонсують застосування тридюймової гармати та кулеметів тої доби.

ДОВІДКА:  

Повстання на заводі “Арсенал” – збройний заколот, організований Київським комітетом більшовицької партії проти Центральної Ради 16–22 січня (29 січня–4 лютого) 1918 року. Повстання охопило крім Печерська також Деміївку, Шулявку та Поділ.

Силами куреня Січових стрільців, Гайдамацького коша Слобідської України та 1-го кінно-гайдамацького полку ім. Костя Гордієнка повстання було придушене. Однак заколот відтягнув на себе чимало українських сил, що прискорило падіння Києва перед наступом військ радянської Росії.

29 січня, неділя, 17:00  

Місце: Київ, Арсенальна площа.

www.istpravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру