За три роки ЗСУ отримали допомогу від інших держав на три мільярди гривень

Дата: 26.01.2017
Автор:

Протягом 2014-2016 років Збройні Сили України отримали від різних країн світу матеріально-технічної та гуманітарної допомоги на суму близько 3 млрд грн. Про це повідомило Міністерство оборони України у відповідь на запит Тижня.

Зокрема, від США надійшла така допомога: лазерна система імітації тактичних дій MILES, медичне обладнання, аптечки, обладнання для розмінування, прилади нічного бачення та тепловізори, бронежилети та кевларові шоломи, радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби, автомобілі підвищеної прохідності типу HMMWV, індивідуальне спорядження та обмундирування тощо;

Канада надала обладнання для розмінування, прилади нічного бачення, бронежилети та кевларові шоломи, індивідуальне спорядження та обмундирування тощо; від Польщі також надійшло медичне обладнання, спорядження та обмундирування; Велика Британія надіслала аптечки, прилади нічного бачення, теплові зори, бронежилети, кевларові шоломи, ноутбуки, спорядження та обмундирування;

Австралія надала обмундирування, Китай – медобладнання, Туреччина – медобладнання, спорядження та обмундирування, Словаччина – електрогенератори, медобладнання, спорядження та обмундирування, Франція – бронежилети і медобладнання, Нідерланди – електрогенератори, спорядження й обмундирування, Іспанія – бронежилети і кевларові шоломи, Чехія та Албанія– спорядження та обмундирування, Литва – медобладнання, обмундирування, Норвегія, Латвія, Данія, Японія – медобладнання, також допомогу надавали деякі інші країни.

У Міноборони уточнили, що не можуть надати всю інформацію про зарубіжну допомогу Україні, оскільки вона є конфіденційною. Нагадаємо, наприкінці 2016 року президент США Барак Обама підписав Бюджет США на 2017 рік на потреби національної оборони. Сума коштів, яку передбачено виділити для надання безпекової допомоги Україні, у тому числі летальних видів озброєнь, у наступному бюджетному році збільшена до 350 млн дол. США із закладених у аналогічному документі на 2016 рік 300 млн дол. США.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру