У 2017 році українська армія отримає поставки новітніх безпілотників і бронемашин

Дата: 23.01.2017
Автор:

Українська армія освоює технології. У 2017 році на озброєнні наших військових можуть з’явитися безпілотні літаки і навіть бронетранспортери. Останні Збройними силами України буде взято на озброєння вперше.

Цей рік має стати дебютом в українській армії і для нових моделей броньованих машин. Зараз до «оглядин» у Міністерстві оборони готується одразу два зразка: десантний автомобіль і бронетранспортер. Обидва броньовики– розробка приватних компаній, які не входять до складу «Укроборонпрому», державного концерну, що об’єднує українські підприємства військово-промислового комплексу.

Безпілотне майбутнє

Українська армія вже використовує так звані БПЛА – безпілотні літальні апарати. Але подібна авіація поки що трималася виключно на «крилах» волонтерів. Активісти або закуповували готові безпілотники, або збирали їх власноруч.

А ось у 2017 році повинен з’явитися перший український серійний безпілотний літак «Горлиця». Він здатний не лише літати без льотчика, а й вражати цілі.

«Горлиця» – розробка концерну «Антонов», який віднедавна входить до «Укроборонпрому». Поки що антонівці не показували своє дітище в бойових умовах. Але торік глава держконцерну Роман Романов запевнив, що українські підприємства готові випускати безпілотну техніку для Збройних сил з 2017 року.

До того ж ішлося як про повітряну, так і про наземну техніку. У 2016-му «Укроборонпром» також представив безпілотний бронетранспортер «Фантом». Це повнопривідна шестиколісна машина, яка управляється за допомогою переносного пульта з камерою. БТР може взяти на борт до 350 кілограмів вантажу.

Крім цього, «Фантом» має бойовий модуль і може вражати цілі на відстані до одного кілометра. Запас ходу машини – 20 кілометрів. Максимальна швидкість – 38 км на годину.

Нові бронеавтомобілі

Як повідомили у Міністерстві оборони, у лютому 2017 року стартують державні випробування новинки української військової промисловості – броньовика «Барс-8».

«За результатами випробувань буде прийнято рішення щодо можливості закупівлі цієї техніки», – зазначили в оборонному відомстві. «Барс-8» розроблено корпорацією «Богдан».

Вперше машину було презентовано у 2016 році. Це повнопривідний броньований автомобіль на базі пікапа американської марки Ram (підрозділ концерну Fiat Chrysler Automobiles).

Наскільки бронетранспортер вийшов вдалим – судити поки що рано. Однак за технічними характеристиками машина не поступається відомим конкурентам. Переконатися в цьому ви можете, подивившись порівняння українського «Барса-8» і російського «Тигра».

Барс-8

Тигр

Шасі

RAM-3500

ГАЗ-2330

Мотор

Communis (США)

ЯМЗ (РФ)

Об’єм, л.

6,7

6,7

Потужність, к.с.

350

312

Обертальний момент, Нм

910

900

Запас ходу, км

800

565

Швидкість, км/г

110

125

Кліренс, мм

287

400

Екіпаж, чел.

2

2

Десант, чел.

6-8

4-11

Крен, %

40

30

Підйом, %

60

45

Брід, м

0,5

1,2

Вантажопідйомність, кг

2000

1500

Під капотом у «Барса» американський двигун Cummins Turbo Diesel, який працює у парі з японською 6-ступінчастою коробкою передач Aisin. Машина може комплектуватися як автоматичною, так і механічною трансмісією.

На даху «Барса» може бути встановлено стрілецьку зброю калібром 7,62 або 12,7 мм. Конструкція бронемашини також передбачає встановлення сучасного бойового модуля.

Броньовик має спеціальну систему, яка дозволяє йому проїхати на пошкоджених шинах 25 км зі швидкістю 50 км на годину.

Готується до державних випробувань і ще один вітчизняний броньовик – «Отаман». Машину побудувала НВО «Практика» – приватна компанія, яка вже добре відома завдяки іншому бронетранспортеру– «Козак».

«Отаман» – це броньована 6-колісна платформа з повним приводом, яку можна адаптувати під різні завдання. Наприклад, минулого року «Практика» представила бронетранспортер вогневої підтримки. Шасі оснастили баштою зі 122-мм гарматою від гусеничної самохідної артилерійської установки «Гвоздика».

www.glavcom.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру