У День Соборності по всій Україні організували “живі ланцюги”

Дата: 22.01.2017
Автор:
На мосту Патона у Києві активісти утворили “живий ланцюг соборності” до 98-ї річниці Акту Злуки.

Як повідомляє Укрінформ, спершу учасники акції на правому та лівому берегах Дніпра сформували дві колони, одна з яких тримала літери, які утворювали абревіатуру ЗУНР, а інша  – УНР.

Крім того, учасники колон несли полотнища жовтого і синього кольорів довжиною 30 метрів. Таким чином, після возз’єднання активісти утворили не лише живий ланцюг, а і прапор України на мосту Патона.

Після об`єднання колон, активісти зі свічками провели хвилину мовчання в пам`ять про загиблих на Майдані та в АТО.

Учасники заходу мають намір продовжити свято конкурсом малюнків на обличчі. А завершиться свято салютом і концертом українського гурту “TaRuta”.

Як розповів член братства козацького бойового звичаю “Спас” Євген Квасков, подібні “ланцюги соборності” сьогодні проходять  не лише у Києві, а й у інших українських містах – в Одесі, Ужгороді, Бахмуті, Харкові, Краматорську, Житомирі, Черкасах, Херсоні… За кордоном такі заходи відбулися у Польщі, зокрема  у Варшаві та Любліні.

Разом з тим, працівники структурних підрозділів столичної поліції, патрульні та військовослужбовці Національної гвардії у День Соборності несуть службу у посиленому режимі.

“Загалом на службу заступить 1740 працівників поліції та військовослужбовців Національної гвардії”, – повідомляє прес-служба поліції Києва.

Як зазначили у поліції, 22 січня у Києві відбудеться ряд заходів, участь у яких візьмуть не лише жителі столиці, а й інших регіонів.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру