“Привіт Ростову”: у Києві виявлені і вилучені поліцією “скарби Азарова”

Дата: 08.12.2016
Автор:
  • Суд наклав арешт на знайдені Національною поліцією цінні речі екс-прем’єра-втікача Миколи Азарова. Про це на брифінгу повідомив виконуючий обов’язки керівника Нацполіції Вадим Троян.

«Я думаю, що це для ГПУ буде одним з ключових доказів по цій справі… Ми не дуже хотіли проводити брифінг, але всі журналісти почали дзвонити і підняли шум, покажіть хоч щось», – зазначив Троян.

«Картина Рєпіна, яка називається «Церква в Грушівці», написана в 1880 році. Має сертифікат. Ми вважаємо, що це одна з ключових речей, які тут є. Є Євангеліє. Я не знаю, яким роком воно датується, але те, що в ньому написано, що це «книга, видана в 1791 році в Москві в Синодальній друкарні за дозволом російської імператриці Катерини Олексіївни та з благословення Святішого Синоду Російської православної церкви». Картина Василя Тропініна. Сертифіката ми не знайшли, тому викликали експертів, і вже встановимо, це оригінал чи ні. На всі ці речі зараз накладено арешт судом», – прокоментував він знахідки.

Як розповів Троян, в Нацполіцію постійно надходить інформація про конспіративні квартири колишніх вищих чиновників.

«Ми отримали інформацію під час відпрацювання. Смішно, що у нас було розбійний напад, і нам прийшла агентурна інформація, що на дану квартиру колись під час революції заносилися якісь речі. І вже там ніхто не живе… Ми не встановили жодного документу чи посвідчення, яке б давало нам можливість встановити ще якусь особу за цією адресою. Фальшивих немає. Я знаю, що 5 пістолетів, кілька рушниць, холодну зброю і кілька документів, наприклад, пропуск в Кабмін», – розповів в. о. голови Нацполіції.

Нагадаємо, у Києві поліцейські виявили квартиру, в якій були цінні речі Миколи Азарова. Попередньо експерти оцінили знайдене у 5 млн доларів.

 Українські новини

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру