У Києві – презентація книги про вояків УПА з Наддніпрянщини

Дата: 02.12.2016
Автор:

У суботу, 3 грудня в Національному музеї історії України відбудеться презентація довідкового видання “Вояки української повстанської армії, родом із Наддніпрянської України”.

Книга, авторами якої виступили Я.Коретчук, В.Тимків, В.Гук, С.Каспрук,  містить 776 біографій українських повстанців родом з Центральної та Східної України. І це тільки перша частина дослідження.

“У нашому суспільстві поширюється міф про виняткову “західняцькість” УПА, про те, що упівці діяли лише в Західній Україні і не мали стосунку до земель на схід від Збруча. Нове видання, попри свій довідниковий характер, має за мету довести всеукраїнський характер УПА, показати об’єднання українців різних регіонів навколо національно-визвольної ідеї та здобуття Української державності”, – анонсують автори видання.

Окремо подані історії тих вояків, місце народження яких точно невідоме. Також кожен розділ має частину, яка складається з розповідей про вояків, про яких відомі лише їхні імена чи псевдоніми. В основу структури біографій вояків УПА в даному дослідженні покладена прив’язка до їх місця народження. Розділи розміщені за областями.

Дослідження теми тривало останні п‘ять років. Укладачі довідника спиралися на архівні джерела, опубліковані документи та краєзнавчу літературу.

Ведучий зустрічі – співавтор книги, дослідник історії ОУН та УПА, автор низки монографій та десятків статей з історії визвольного руху, член історико-просвітницького товариства “Меморіал” ім. Василя Стуса та директор Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби ім. Степана Бандери Ярослав Коретчук.

 Субота, 3 грудня, 14:00.

Місце: Національний музей історії України (Київ, вул. Володимирська, 2).

Організатори: Івано-Франківський обласний музей визвольної боротьби ім. С. Бандери та Національний музей історії України. 

Вхід вільний за умови попередньої реєстрації https://goo.gl/6lyGPN.

www.istpravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру