ООН визнала Росію окупантом, а Крим – окупованим

Дата: 16.11.2016
Автор:

Український проект резолюції “Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)” в ООН підтримали 73 країни.

23 були проти. Серед них Росія і Білорусь, також окупанта Криму підтримали Венесуела, Болівія, Камбоджа, Бурунді, Зімбабве, Коморські острови…

Про це повідомляє постійне представництво України в ООН.

У прийнятому ООН документі чітко засуджується “обмеження прав людини, дискримінаційні заходи й практика щодо жителів тимчасово окупованого Криму, у тому числі кримських татар, а також українців і осіб, які належать до інших етнічних і релігійних груп, із боку російської окупаційної влади”.

Резолюція підтверджує територіальну цілісність України, невизнання анексії Криму, закликає Росію надати безперешкодний доступ для моніторингу та містить звернення до Управління Верховного комісара ООН з прав людини підготувати окремий тематичний звіт щодо ситуації в Криму. Документ ГА ООН також засуджує примусове залучення жителів окупованого Криму до служби в російських ЗС, всупереч Женевській конвенції.

Уперше в документах ООН Росія називається державою-окупантом, а АР Крим i м.Севастополь тимчасово окупованою територією.

www.pravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру