Парламент Альберти одіг вишиванки і проголосував за запровадження Дня України у найбагатшій провінції Канади

Дата: 04.11.2016
Автор:

Рейчел Нотлі - прем'єр Альберти, найбагатшої на нафту провінції Канади

У канадській провінції Альберта проголосили український рік і запровадили офіційне свято українців 7 вересня. Про це повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко на своїй сторінці в Fаcebook.

“Це був день великої української гордості в парламенті. Уперше в історії Альберти ціла група депутатів на чолі з прем’єром Рейчел Нотлі одягли вишиванки. На балконах – цвіт української громади. Дуже зворушливі виступи депутатів – віце-прем’єр Сара Хоффман розплакалася, коли розказувала про своїх українських дідусів-бабусь”, – розповів посол.

Закон зареєструвала депутат з українським корінням Джесіка Літтлевуд, яка представляє Вег’ривіль – містечко з відомим пам’ятником писанці. Закон був проголосований одноголосно, представниками всіх партій і у трьох читаннях за один день – уп’яте за всю історію Альберти спеціально відійшли від стандартної процедури.

“Українці зробили колосальний внесок у провінцію Альберта – спочатку в сільському господарстві, у лісівництві, на залізницях і в шахтах, а згодом – в уряді, громадянському суспільстві, промисловості, економічому розвитку і добробуті,” – говориться в документі.

Також Шевченко повідомив, що українські переселенці цього року святкують 125 років імміграції. Та додав, що це вже третя провінція Канади (після Саскатчевану та Манітоби), яка у 2016 проголосила український рік.

“Від нас весь світ чекає, що ми збудуємо чудову країну вдома!”, – підсумував посол.

Нагадаємо, Україна отримає від Канади 8,1 млн доларів на розвиток Нацполіції протягом трьох років.

На своїй сторінці у соцмережах прем'єр Нотлі виставила дитяче фото - часів, коли займалася українськими танцями, і написала: "Я не українка, але як і більшість людей, ціную вклад українців у розвиток Альберти"

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру