Українська аеророзвідка вільно “працює” над Донецьком навіть тоді, коли окупанти марширують там на “парадах”

Дата: 09.10.2016
Автор:

Учасник АТО Олексій Бережко, який після демобілізації зайнявся аеророзвідкою, найбільшим приводом для гордості вважає злам російського оборонпрому на Донбасі.

Про це він розповів в інтерв’ю на ONLINE.UA.

Злам російського захисту, на думку Бережко, допоміг зберегти не одне, а десятки і сотні життів, оскільки людям не потрібно було ходити пішки, ризикуючи життям, — адже аеророзвідка вже побувала там, де необхідно, за допомогою безпілотників. Волонтер навів приклад, як з використанням БПЛА здійснювалося коригування артилерії. “Я ніколи не забуду одного коригувальника, чоловіка у віці вже, який бігав-бігав після того, як ми коригування вогню зробили, а потім зупинився, підняв руки до неба — і кричить: “Я крутіший, аніж американський солдат! Я став корегувальником 21-го, ні, 22 століття!” Його запитують: що сталося? А він пояснює, що вперше вів коригування вогню, перебуваючи за 40 км від точки, куди стріляли. Адже зазвичай об’єкт знаходиться в прямій видимості коригувальника — а значить, він повинен знаходитися або на ворожій території, або в “сірій зоні”. Самі розумієте: це небезпечно”, — розповів він.

Крім іншого, Бережко згадав, як зміг подивитися влаштований бойовиками так званої ДНР “парад” на 9 травня 2016 року, незважаючи на російські системи радіоелектронної боротьби. “Ми обставили росіян по живучості птахів. Вони досі бояться РЕБів. Ми — ні. Ми обставили російський оборонпром — тому що 9 травня прорвалися в центр Донецька і подивилися “парад”. Так, там у нас були збої по картинці, відео вийшло хреновенько — але ми його привезли”, — зазначив волонтер. “Ми зламали деенерівський “парад”, хоча там небо було — один суцільний купол, нічим не пробивалося. А ми — пробили. Тепер на всіх міжнародних виставках люди, як мінімум, будуть знати, що з російськими РЕБами щось не так, якщо туди літають безпілотники. І це теж радує”, — резюмував Олексій Бережко.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру