Письменник і розвідник Віктор Суворов переконаний у тому, що Росія розвалиться, а Крим повернеться до України

Дата: 26.09.2016
Автор:

Віктор Суворов

Відомий письменник ВІКТОР СУВОРОВ (Володимир Різун), автор знаменитих книг “Криголам”, “День-М”, “Акваріум” вважає, що режим Володимира Путіна котиться в прірву. І це показали нещодавні вибори в Держдуму РФ, на яких були зафіксовані фальсифікації і низька явка виборців. Про це письменник, колишній радянський офіцер Головного розвідувального управління, який зараз живе у Великій Британії, розповів у інтерв’ю виданнюАпостроф”. На думку Віктора Суворова, кінець режиму Путіна може відбутися в результаті палацового перевороту і неминуче стане кінцем Росії. Україні не варто боятися цих процесів, а необхідно зайнятися зміцненням армії і економічними реформами, відмовившись від спроб повернути Крим і Донбас. Якщо Україні вдасться здійснити економічне диво, сепаратистські анклави самі попросяться назад.

Процитуємо частину інтерв’ю відомого письменника:

- Багато хто думає, що в разі відставки Путіна для України все буде добре. А може, нам якраз і варто побоюватися якогось хаосу внаслідок розвалу Росії? Революції, громадянської війни?

- Після Путіна відбудеться крах Росії. Далекий Схід захоплять китайці. Я сам народився на Далекому Сході, там пройшло моє дитинство, я знаю, що там відбувається… Якщо  китайці захоплять Сибір, а вони його захоплять, то там знаходяться всі природні ресурси. А крім природних ресурсів, нічого в Росії і немає… Тобто крах путінського режиму означає крах Росії. Якщо Україна буде потужною в економічному і військовому сенсі, зуміє перемогти корупцію і захистити свої кордони від потоку біженців, то боятися розвалу Росії не варто.

- А ви як людина військова могли б порівняти якість української армії в 2014 році і зараз?

- У мене є друзі, які воюють там (на Донбасі, – “Апостроф”). Ці хлопці б’ються за свої переконання, на відміну від російських солдатів, які роблять те ж саме за гроші. Я дуже не люблю Леніна, але одного разу Ленін сказав дещо дуже важливе і правильне: перемога в кінцевому підсумку визначається духом тих мас, які безпосередньо на полі битви проливають свою кров. Найголовніше – це коли є бажання піти і померти за свою країну. І ось це в Україні є. Тому я за Україну не хвилююся ні в якому разі, бойовий дух у неї дуже високий. А коли ми порівнюємо українську армію 2014 і 2016 року – це, звичайно, небо і земля. У мирний час армія деградує. Це знають всі. Армія створена для війни, і якщо вона не воює, то в ній починається парадна показуха. Війна якраз і є цілющим джерелом. Будь ласка, не шукайте у мене якихось злих думок, я прекрасно знаю про страждання народу. Але все ж війна, а особливо війна за незалежність, яку веде Україна, – вона очищає армію, країну і народ …

Проте якщо на якійсь території живуть люди, які не хочуть вважати себе українцями, то нехай вони там і залишаться. Відгородитися від них! Не треба ніякої визвольної війни. Нехай наші хлопці не проливають свою дорогоцінну кров за території, де живуть люди, які проголосували за незалежність. Насильно милим не будеш. Ось коли вони самі зрозуміють, що Росія їм не допоможе, що єдина країна, в якій вони добре жили, це Україна, тоді вони самі попросяться назад і розженуть своїх бандитів. Або самі попросять допомогти позбутися від всяких там “Захарченків”.

- Про Крим Ви те ж саме можете сказати?

- Те ж саме можу сказати і про Крим. Багато цього ще не зрозуміли, але Крим приречений. І ось чому. Протягом декількох десятиліть Крим по каналу постачався водою з Дніпра. Вона використовувалася для іригації, просочувалася в грунт і утворювала під землею лінзи з прісною водою. А коли перестала надходити вода з Дніпра, ідіоти, які зараз керують Кримом, почали ці лінзи відкачувати через артезіанські свердловини. Як тільки вони цю воду відкачають, в Криму знову виникнуть солончаки. Це буде екологічна катастрофа! Всі виноградники, вся рілля загинуть. І станеться це вже через кілька років. Солончаки відроджуються дуже швидко. Але хлопці ж проголосували. Їм хоч каміння з неба … Будь ласка. Буде вам і каміння з неба. Вони увійшли в Росію? Треба дати їм насолодитися, поки самі не почнуть дряпатися в двері…

 - Якщо народ озброєний, то третій Майдан, якщо він станеться, буде набагато кровопролитнішим від другого. Чи не вважаєте Ви, що з такими потрясіннями Україна розвалиться раніше, ніж Росія?

- Це ще одне складне питання. За вдачею я – скептик, цинік і песиміст. Але в даному випадку я – оптиміст … Для мене Захід і Схід України були двома різними націями. І пісні різні, і одяг різна. І навіть мова різна. І я завжди вважав, що якщо щось станеться, то Україна розпадеться на Захід і Схід. Але коли сталося таке жорстоке потрясіння, як два роки тому, Україна не розпалася, а, навпаки, стала більш єдиною. І тепер я вірю, що Україна не розпадеться. Коли люди у вишиванках одночасно з’являються в Черкасах, Чернівцях, Конотопі та Одесі, у мене немає сумнівів в тому, що Україна буде великою державою. Вишиванка – це всього лише символ. Але він згуртовує народ …

Апостроф

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру