Столичний парк “Київська Русь” пропонує скористатися “машиною часу”

Дата: 10.09.2016
Автор:

10-11 вересня Древній Київ кличе на живий урок історії. Досить поширеним в кіно і мультфільмах є сюжет про те, що люди потрапляють до книги, чи навпаки, дійові особи та події з книги прориваються в наш світ. Тепер можна пережити такий сюжет в реальному житті, адже у парку “Київська Русь” історія насправді оживає.

Перед відвідувачами Парку розгорнуться події півторатисячолітньої давнини в театралізованих постановках. Гості Древнього Києва зможуть відчути дух епохи, беручи участь у давньослов’янських іграх, навчаючись володінню середньовічною зброєю, катаючись верхи на конях з Княжої стайні. А страви , від княжих кухарів, приготовлені на вогні, вгамують апетит і ще більш повно занурять гостей у часи наших предків.

Дізнатися про різні сфери життя людей за часів Київської Русі можна, відвідавши музеї, розташовані та території Древнього Києва. Так в музеї давньослов’янського дерев’яного зодчества можна побачити, яким чином зводили зруби тисячу і більше років тому, які інструменти при цьому використовували. А ще там можна доторкнутися до дерева, яке колись було частиною княжого палацу. Ця реліквія додає сили і мудрості, якою володіли наші давні предки.

У музеї суднобудування можна побачити етапи обробки деревини для будівництва суден. Гордістю Древнього Києва є човен «Князь Володимир», який розміщений в музеї суднобудування. Це достовірна репліка корабля IX-XI століть, діюча реконструкція, яка пройшла чимало наукових експедицій.

Як одягалися люди в давнину, можна побачити в музеї історичного костюма. Його експозиція представлена не тільки костюмами епохи Київської Русі. Вона охоплює періоди від V століття до нашої ери і до ХVІ століття нашої ери.

Музей давніх музичних інструментів ознайомить не тільки з інструментами Древньої Русі, але й з багатьох інших куточків світу. З жорстокими законами Середніх віків ознайомить експозиція знарядь тортур.

Під час програми жителі Древнього Києва повідають гостям, як карали людей за їхні провини у сиву давнину. Відвідувачі побачать такі знаряддя катувань як диба, плаха, стовп сорому, гак. І почують розповідь про те, за які саме провини людину засуджували до того чи іншого виду покарання.

Найбільш сміливі зможуть самі спробувати побути на місці середньовічних правопорушників. Так, бажаючим запропонують злізти у боргову яму. Радимо мати в кишені якісь гроші, бо кат забере з ями драбину і задарма її вже не віддасть. Також можна буде відчути середньовічний екстрим, дозволивши закрити себе у колодки. В давнину в колодки заковували злодіїв. А кожен, хто проходив повз, міг чимось попудити в людину, що відбувала покарання. Ті ж, хто скоїв страшні злочини, як то вбивство чи зрада, дожидалися в колодках часу смертної кари. В театралізованій формі глядачі також побачать такий вид кари, як розрив кіньми.

Рекомендуємо також прогулятися до Смарагдового озера, розташованого поблизу стін Київського Дитинця. На березі озера розташувалися казкові дерев’яні скульптури, біля яких можна пофотографуватися.

А щоб відчути атмосферу Древньої Русі повністю, можна самому переодягнутися відповідний наряд в костюмерній, постріляти з лука в тирі, пройти майстер-клас з народних ремесел, поласувати стравами середньовічної кухні. Й звичайно, всі бажаючі продовжити відпочинок ще на один день, зможуть залишитися на ночівлю в сучасних апартаментах або середньовічних кімнатах.

http://parkkyivrus.com/

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру