Українські військові випробували ракету нового зразка

Дата: 26.08.2016
Автор:


Україна успішно провела випробування нового ракетного комплексу на базі реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) “Смерч”. Про це повідомив військовий експерт і директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець, передають Патріоти України.

“Робоча назва комплексу “Вільха”. Пуски відбулися на полігоні під Одесою – в місці, де такі випробування проводилися вперше. При цьому в зоні пуску було закрито повітряний простір і морська акваторія, розгорнуті засоби контролю та телеметрії”, – написав він.

За даними Згурця, цей комплекс може розглядатися як заміну оперативно-тактичному ракетному комплексу “Точка” з поліпшеними на порядок показниками точності влучання, ніж у “Точки”.

“Всі складники для виробництва “Вільхи” – вітчизняні, включаючи нову систему управління, нове ракетне паливо, нову бойову частину. Одна з “родзинок” – система управління ракетою. Вона передбачає корекцію польоту ракети за рахунок імпульсних двигунів”, – додав він.

За інформацією експерта, в кооперацію зі створення і виробництва нового комплексу і ракети включені провідні підприємства ОПК України за інтегруючої ролі київського конструкторського бюро “Луч”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру