Український художник лякає Москву “бандермоном” і “патрімоном”

Дата: 26.07.2016
Автор:

Чергові фобії Кремля знову стали причиною для насмішок. Відомий український художник Андрій Єромоленко зіронізував над істерикою Кремля з приводу того, що Росію «хочуть захопити покемони». Киянин намалював двох персонажів на тему популярної гри: червоно-чорного «бандермона» і синьо-жовтого «патрімона». Тим самим Єрмоленко нагадав, що сучасні росіяни мають найбільше фобій, пов’язаних з Україною.

Водночас, днями влада Москви вирішила створити конкуренцію відомій японській грі і “запокемонити” історичних особистостей, повідомляють Патріоти України з посиланням на Діалог.

Московський департамент інформаційних технологій повідомив на сайті мерії про доступні оновлення гри “Узнай Москву. Фото”. Тепер вона буде працювати аналогічно популярній грі Pokemon Gо, тільки ловити потрібно буде не віртуальних кишенькових монстрів з незвичайними здібностями, а історичних особистостей, чиї здібності також свого часу допомогли їм стати відомими на весь світ.

Московським геймерам пропонується “піймати” 3D-двійника історичної особистості і сфотографуватися з ним. Оновлений додаток з’явиться в Play Маркет і AppStore до кінця серпня.

Вже названі перші відомі люди, за якими будуть ганятися москвичі. Це космонавт Юрій Гагарін, поет Олександр Пушкін, співак Віктор Цой, вчений Михайло Ломоносов, а також царі Іван Грозний та Олексій Романов. Цікаво, що в цю компанію російських особистостей якимось чином затесався і Наполеон Бонапарт, завдяки якому згоріла Москва. Правда, “випиляти” імператора за допомогою якого-небудь фаєрболу не вийде, бо гра цього не передбачає. Користувачам пропонується просто наздогнати 3D-двійника особистості і зробити з ним селфі.

Цікаво, що в старій версії московської гри ця функція також доступна, проте, як пояснили розробники, місця їх дислокації відомі, а AR-мітки постійно пропадають.

З огляду на креативність російських “айтішників”, помножену на “духовні скрепи” та імпортозаміщення, не виключено, що компанію Івану Грозному і Наполеону незабаром складе товариш Сталін, а крім того, в Росії замість покемонів можна буде ловити язичників, розкольників і ворогів народу.

Нагадаємо, японська онлайн-гра з елементами доповненої реальності Pokemon Go була запущена 6 липня у США. Протягом тижня вона посіла перше місце за кількістю скачувань в App Store і Google Play.

У РФ додаток поки офіційно не запущено, однак російські геймери знайшли вихід з положення: скачують додаток, використовуючи акаунти, зареєстровані в тих країнах, де гра вже доступна для завантаження.

Як раніше вже повідомлялося, в російській Держдумі вважають, що гра в покемонів зроблена за кордоном, щоб “дестабілізувати обстановку в Росії”. Перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони Франц Клінцевич взагалі заявив, що ця комп’ютерна гра є “інструментом змови, котра поставила мету розвалити Росію духовно”.

Раніше від «царепокемонів» у  інтернеті з’явилася ще одна російська «імпортозаміщувальна» концепція популярної гри Pokemon Go з доповненою реальністю, адаптована для російської аудиторії. У ній використані відомі кожній “радянській” людині персонажі – Чебурашка, домовик Кузя, а також папуга, мужичок і мавпа з лялькових радянських мультфільмів, повідомляють  Нескучные новости.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру