18 липня в Одесі – національна прем’єра фільму “Холодний Яр. Інтро”

Дата: 17.07.2016
Автор:

18 липня на Одеському міжнародному кінофестивалі   у програмі європейських документальних фільмів відбудеться національна прем’єра повнометражного фільму “Холодний Яр. Інтро”.

Про фільм: Холодний яр — містичне місце, де протягом сторіч гартувалася воля українського народу. Саме тут розпочиналися безліч народно-визвольних повстань, партизанських рухів опору, була створена відома Холодноярська Організація. У документальному фільмі ми побачимо як історичний контекст впливає на місцевих мешканців та зробимо кінодослідження зв’язку історії та людини. Чи самоідентифікація та пошук коріння дають сили до боротьби?

Режисер фільму – Аліна Горлова. Народилася в місті Запоріжжя, Україна. Закінчила КНУТКІТ ім. І.К. Карпенка-Карого за спеціалізацією «режисер художнього фільму». Фільми режисера («Перший крок у хмарах», «Пересадка серця», «Babushka») брали участь у міжнародних кінофестивалях в багатьох країнах світу. 8 квітня 2015 року Аліна Горлова спільно з TABOR Production отримали Президентський грант на створення  фільму “Холодний Яр”.

До речі, в одному з кадрів фільму можна побачити і нашу газету – “Козацький край”…

Кадр зі знімального майданчика фільму - портрети і зброя отаманів на "Дикому хуторі" в Холодному Яру...

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру