У російському Петербурзі підпалили “Фабрику путінських тролів”

Дата: 10.07.2016
Автор:
Є певний символізм в покришках і ватнику, які невідомі облили бензином і підпалили під дверима бізнес-центру Євгена Пригожина.

  У ніч проти 8 липня в Санкт-Петербурзі підпалили вхід у бізнес-центр на Савушкіна, 55, де розташована так звана «Фабрика тролів» одного з головних пропагандистів російського президента – Євгена Пригожина. Про це сьогодні, 10 липня, повідомило видання «Русский монитор», передають Патріоти України.

В офісі кремлівських тролів - запах палених шин і обсмаленого ватника...

Відзначається, що невідомі облили бензином покришку і ватник (що, на думку журналістів, має символізувати цільову аудиторію «фабрики тролів»), підпалили “інсталяцію” і пішли.

З соціальних мережах поширилися повідомлення про те, що акція, названа ними «ватник згорає в полум’ї Майдану» здійснена в якості відповіді на те, що «директор фабрики Тролів» Пригожин може бути причетний до ряду побиття опозиційних блогерів в Санкт-Петербурзі.

Як відомо, з кабінетів «Фабрики тролів» («Агентства інтернет – досліджень») з 2012 року ведеться проросійська пропаганда, поширюються наклепи проти російської опозиції і нагнітається військова істерія.

В соціальних мережах поширилися повідомлення про те, що акція, названа ними «ватник згорає в полум’ї Майдану» здійснена в якості відповіді на те, що «директор фабрики Тролів» Пригожин може бути причетний до ряду побиття опозиційних блогерів в Санкт-Петербурзі.

На думку пітерських опозиціонерів «пригожинці» несуть відповідальність не тільки за інформаційний «тероризм», а й за напади на незгодних в місті. Зокрема, передбачається, що за жорстокими побиттям двох опозиційних блогерів і підпалом машини місцевої політактивістки стоять структури Пригожина.

Втім, за деякими даними останнім часом і сам Пригожин переживає не найкращі часи через конфлікт з петербурзьким Управлінням ФСБ. Однак бачиться малоймовірним, що його офіс могли підпалити співробітники спецслужб.

Це не перше подібна акція, вчинена за останні місяці в Санкт-Петербурзі: дещо раніше були підпалені, зокрема, особняк помічника депутата Мілонова Анатолія Артюха, редакція «Комсомольской правди», музей так званої «Новоросії».

Відзначається певна схожість підпалу на вулиці Савушкіна з акцією художника Петра Павленського, в ході якої було підпалено двері в будівлю ФСБ в Москві.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру