Контрбатарейні радарні системи, передані США Україні, дозволять перетворювати на попіл артбатареї ворога

Дата: 04.07.2016
Автор:

Бойовики фейкових  ”ДНР” і “ЛНР” з тривогою сприйняли звістку про оснащення ЗСУ 14-ма сучасними контрбатарейними радарними системами, які дозволяють з точністю практично до метра виявити по траєкторії вогню  і знищити артилерійські батареї вороги.

США передали Україні чотири контрбатарейні радарні системи AN/TPQ-36 і 10 систем AN/TPQ-49. Церемонія передачі відбулася в аеропорту “Бориспіль” за участі президента Петра Порошенка і посла США в Україні Джеффрі Пайетта. “Це найсучасніші контрбатарейні станції, назву яких вже дуже добре вивчили в українських військах”, – сказав президент України. За його словами, ці станції допоможуть українському солдатові “бачити кожен постріл російсько-терористичних військ”. Також українська сторона отримає докази того, хто насправді порушує Мінські угоди і відкриває вогонь.

Системи передані Сполученими Штатами Америки Україні безкоштовно і будуть відправлені в район проведення АТО.

Контрбатарейна радарна система AN/TPQ-36 призначена для визначення позицій мінометів, артилерійських гармат і реактивних систем залпового вогню противника на дальності від 14,5 до 24 км, одночасно може виявляти і супроводжувати в повітрі до 99 ракет і снарядів.

Система AN/TPQ-49 може визначити позиції мінометів противника на дальності до 10 км, одночасно може виявляти і супроводжувати в повітрі до 10 снарядів, крім того, може визначити місце, з якого ведеться вогонь ракетних і артилерійських систем в діапазоні від 50 м до 10 км.

http://dt.ua/

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру