Головне управління розвідки констатує вражаючі цифри втрат росіян на Донбасі

Дата: 04.06.2016
Автор:

Минулий місяць позначився загостренням ситуації на сході країни. У травні через активізацію терористами бойових дій загинули 180 російських найманців і майже 190 дістали поранення на окупованому Донбасі.

Про це сьогодні, 4 червня на брифінгу в Києві повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, передає УНІАН.

За його словами, з названої цифри 80 загиблих – це громадяни РФ і понад 30 вбитих – кадрові офіцери спецпідрозділів Збройних сил Росії. Близько 80% поранених є також громадянами РФ. Близько 70 важкопоранених російських військових було доставлено до шпиталів на територію РФ.

“Встановлено, що серед загиблих є командир Центру територіальних військ Південного військового округу Збройних сил РФ, який проходив службу в так званому “першому армійському корпусі”, що дислокується в Донецьку”, – розповів Скібіцький.

Водночас представник ГУР повідомив, що з 1 червня в підрозділах бойовиків “Ока-1″ та “Ока-2″ розпочалися навчання з синхронними навчаннями російських військ Південного військового округу РФ. Скібіцький пояснив, що така синхронність обумовлена тим, що командують військами як на території РФ, так і на окупованій території України одні й ті ж самі особи.

Водночас він зазначив, що “деескалації конфлікту не спостерігається, РФ на сьогодні не має наміру врегульовувати ситуацію мирним шляхом, відповідно до мінських домовленостей”. Раніше секретар РНБО заявив, що травень став і для України “чорним”, тому що протягом місяця українські військові зазнали найбільших втрат за останній рік.

 https://tsn.ua/

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру