19 травневих здобутків України, якими можна пишатися

Дата: 20.05.2016
Автор:

Травень цього року став періодом вражаючих досягнень українців на міжнародній арені. Спортивні, культурні, наукові досягнення прославляють Україну в світі, про них варто знати та пишатися.

Спорт

Гімнастка Ганна Різатдінова завоювала всі «золоті» медалі на Міжнародному турнірі з художньої гімнастики, який проходив в місті Корбей-Ессон (Франція).

Українські синхроністи завоювали золото на Чемпіонаті Європи з водних видів спорту в Лондоні. Крім того, на цьому ж турнірі, наша Юлія Прокопчук стала чемпіонкою Європи зі стрибків у воду з 10 метрової вишки. Наступного дня Юлія та її партнер по збірній Максим Долгов виграли змагання в категорії синхронних стрибків з цієї ж висоти.

Боксер Олег Малиновський увійшов в топ-15 рейтингу WBO, це сталося завдяки перемозі над росіянином Русланом Берчуком в бою за вакантний титул чемпіона Європи. Всього на рахунку Олега 18 перемог в 18 боях, з яких 5 – нокаутом.

Збірна України по конкуру вибилась в лідери Кубку націй. На етапі в словенському місті Целе наша збірна обійшла суперників з 11 інших країн. Минулим літом, здобувши перемогу на Євразійських іграх в Словаччині, наша збірна завоювала путівку на Олімпіаду-2016 в Ріо-де-Жанейро.

Український легкоатлет Богдан Бондаренко виграв етап престижної Діамантової Ліги. Наш чемпіон світу та Європи став переможцем зі стрибків в висоту в Шанхаї, с першої спроби стрибнувши на 2,28 метра.

Українська фехтувальниця Ольга Харлан виграла етап Кубку світу в китайському місті Фошань. У фіналі наша спортсменка обіграла діючу олімпійську чемпіонку з Кореї.

Наші співвітчизники завоювали чергові медалі на етапі Кубку світу зі спортивної гімнастики, який пройшов в болгарській Варні. Українські атлети Олег Верняєв та Ігор Радивилов виграли п’ять з шести фіналів.

9-річна українка Юлія Білякова перемогла на Кубку світу по карате годзю-рю. Дівчинка родом зі Смели Черкаської області виявилась серед 500 спортсменів з 13 країн світу.

Тенісист Сергій Стаханов виграв в Сеулі фінал турніру Lecoq Seoul Open Challenger з призовим фондом $100 тисяч. Ця перемога дозволила Сергію отримати 110 рейтингових балів та повернутись в топ-100 світового рейтингу і потрапити в основну сітку Уімбулдона.

Троє українських боксерів – Павло Кондратов, Роман Головатюк та Володимир Демчук – стали чемпіонами світу по кікбоксингу на змаганнях WАKО, які відбулися в Будапешті.

Культура

Співачка Джамала перемогла у престижному пісенному конкурсі «Євробачення», яке проходило в Стокгольмі. У 2017 році «Євробачення» пройде в Україні.

Українець Олег Кузнєцов переміг на статусному міжнародному турнірі з брейкдансу Unbreakable World Championship, який проходив в бельгійському Антверпені.

Український гурт Dakh Daughters виступив у столиці Австрії на престижному фестивалі Wiener Festwochen.

Команда українських танцюристів Ruffneck Attack стала переможцем престижного міжнародного турніру Battle Europa 2016 в Марселі. Наші бібої Intact та Pluto стали кращими серед 30 інших команд зі всіх кінців світу.

Наука, промисловість та технології

Найбільший в світі літак «Мрія» вперше за всю історію приземлився в австралійському місті Перте, доставивши туди комерційний вантаж з Праги – 130-тонний електрогенератор. Подивитись на приземлення найбільшого в світі літака прийшли подивитись декілька десятків тисяч австралійців.

Українська компанія Ciklum створила розумний дефібрилятор, який переміг на престижних міжнародних змаганнях для розробників Cities Hackathon at Internet of Things World 2016. Інноваційна система автоматично надає першу допомогу постраждалим від сердечного приступу.

Українська фармацевтична компанія «Єврохім» відкрила в Одесі новий лабораторно-виробничий корпус, здатний вчетверо збільшити міцність підприємства – майже до 1 тонни таблеток в рік. У рамках інноваційного проекту, вартістю 42 мільйони євро, з’явиться 139 нових робочих місць.

Молоді вчені Фіонг Ань Чан з Черкас та киянин Олександр Бузін увійшли в трійку кращих на міжнародному науково-технічному конкурсі молодих вчених Intel ISEF 2016 ,який ще називають Олімпіадою молодих геніїв. Проект Фіон Ань Чан присвячений фігурним числам – тепер її ідеї можуть бути використані в криптографії, комп’ютерних науках, біоінженерії та нанофізиці. Олександр Бузін займався дослідженням створення 3D- об’єктів у браузерах – ці розробки стануть у пригоді як інженерам, так і творцям контенту в різних сферах.

Український проект літака для дослідження Марсу пробився в лідери конкурсу «NASA SpaceApps Challenge» . Через заявлених на участь в конкурсі 1287 проектів, український проект «Mars Hopper» пробився у п’ятірку лідерів.

Українці в Світі

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру