“Сокільський зліт” пройшов у знаковому місці – на горі Маківка

Дата: 10.05.2016
Автор:

З 5 до 8 травня 2016 року у Сколівському районі, що на Львівщині, на горі Маківка відбувся традиційний щорічний зліт, приурочений до 101-ї річниці бою між легіоном Українських Січових Стрільців та російською царською армією під час Першої світової війни. Захід організував Львівський обласний осередок ВГО “Сокіл” за сприяння ВО “Свобода”. Цьогоріч комендантом табору був очільник львівських “сокільців” Богдан Федун.

Молоді націоналісти з Львівщини, Чернігівщини, Києва, Миколаєва, Черкас, а також патріотичні школярі з прифронтової Авдіївки пройшли короткий курс практичних занять з впоряду, тактики ведення бою малими групами, тактичної медицини, проходження смуги перешкод, а також теоретичних занять з ідеології націоналізму. Інструкторами як і минулоріч стали “сокільці”, які є бійцями ЗШР “Карпатська Січ” 93-ї ОМБр ЗСУ, батальйону імені Кульчицького Нацгвардії та ОДЧ “Карпатська Січ”.

Наприкінці табору “сокільці” організували урочистий вечірній мітинг-реквієм на Пантеоні, де молоді націоналісти запалили лампадки на могилах полеглих Січових Стрільців і вшанували їхню пам’ять.

“Перебуваючи тут, біля могил січовиків, ми назавжди маємо закарбувати для себе – ніколи більше українці не мають воювати за чужу державу, у чужій армії. Вшановуючи героїчний чин Січових Стрільців, дивізійників “Галичини” та усіх українців, які звільняли свою землю від окупанта, маємо пам’ятати, що, попри все, вони прагнули, аби ми, їхні нащадки, мали власну Українську державу, і в своїй хаті власну правду і силу. На кожному з цих святих місць: на Маківці, у Холодному Яру, Києві, Закарпатті, галицьких і волинських лісах, у степах Приазов’я та Причорномор’я, а тепер і на українському Донбасі маємо пам’ятати про звитягу українських воїнів і надихатися на ясні чини”, – наголосив під час виступу лідер “Молоді Свободи” Юрій Ботнар.

Прес-служба “Молоді Свободи”

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру