У Києві пройшла презентація нової книги “Війна і міф. Невідома Друга світова”

Дата: 06.05.2016
Автор:

Через 70 років після завершення Другої світової війни ми все ще перебуваємо у полоні міфів, табу й пропаганди. Напередодні відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом Український інститут національної пам’яті разом із видавництвом “Книжковий клуб “Клуб Сімейного Дозвілля” презентували книгу, що спростовує чимало таких міфів.

“Війна і міф. Невідома Друга світова” зібрала в собі 50 сюжетів від 15 авторів, що досліджували та опрацьовували розсекречені документи та білі плями нашої історії.

У столичній Книгарні “Є” книгу представили читацькій аудиторії її автори: Володимир В`ятрович, Сергій Громенко, Максим Майоров, Сергій Рябенко, Вікторія Яременко, Ігор Бігун.

“Міфи про війну колишню стали зброєю у війні теперішній. Тому їх розвінчання важливе, щоб зрозуміти, як було насправді, побачити справжнє обличчя однієї з найбільших трагедій у нашій історії” – каже співавтор і редактор, Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

“Книжка “Війна і міф” може “розмінувати” кілька десятів міфів про Другу світову війну, що існують у пострадянській колективній пам’яті та були побудовані на фальсифікаціях, маніпуляціях або замовчуванні фактів” – додає співавтор і редактор Олександр Зінченко.

“Війна і міф. Невідома Друга світова” є спільним проектом Українського інституту національної пам’яті та видавництва “Книжковий клуб “Клуб сімейного дозвілля” за участі Центр Досліджень Визвольного Руху, Електронний архів Українського визвольного руху, “Історичної правди”, просвітницького проекту “Likбез. Історичний Фронт”.

www.cdvr.org.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру