ВМС України отримають нові десантно-штурмові катери

Дата: 19.04.2016
Автор:

На відміну від артилерійських катерів “Гюрза”, нові “Кентаври” матимуть на борту, окрім 5 чоловік екіпажу ще й 32 спецназівців-лдесантників. Озброєння бронекатера – ракетна система залпового вогню і кулеметно-гранатометний модуль.

Як відомо, ВМС України в умовах запеклого протистояння на полях Донбасу, отримує фінансування в скороченому режимі. Нову техніку та озброєння отримують частини морської піхоти та берегової охорони. Малі судна, які спускають зі стапелів, вочевидь вписуються в доктрину протидії ворожим десантам.

На київському суднобудівному заводі «Ленінська кузня» незабаром закладуть ще три бронекатери “Кентавр” для ВМС  України – на додаток до чотирьох, котрі вже будуються, повідомляє одеська «Думська». Мова йде про десантно-штурмових «Кентавр». Від артилерійської «Гюрзи» ці катери відрізняються наявністю відсіку для 32 морських піхотинців в центральній частині корпусу і аппарелі для висадки в носовій.

Броньована рубка зміщена на кілька метрів вперед, бойових модулів типу «Катран-М» немає, а озброєння представлено ракетними системами залпового вогню (РСЗВ під некерований ракетний снаряд С-8) і кулеметно-гранатометними модулями (12,7 мм кулемет і спарений з ним 30 мм автоматичний гранатомет).

Катер буде вирішувати завдання дозорної служби, перевозити особовий склад, висаджувати десант, проводити вогневу підтримку, використовуватися як швидкісний плавзасіб для спеціальних операцій.

Довжина «Кентавра» – 23,4 м, ширина 4,8 м, осадка 1,0 м. Водотоннажність 54,5 тонн, а вантажопідйомність до 10 тонн. Два дизеля Caterpiller по 1200 к.с. здатні розігнати його до 45 вузлів. Екіпаж 5 чоловік.

Патріоти України

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру