Лідер Меджлісу кримських татар закликав терміново скликати Радбез ООН

Дата: 14.04.2016
Автор:

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що президент України Петро Порошенко зобов’язаний вимагати терміново скликати Раду Безпеки ООН і виконавчі органи ЄС, щоб запобігти розправі над корінним народом Криму. Новину передають Патріоти України з посиланням на НВ.

“Виходжу з того, що Президент України зобов’язаний негайно звернутися на адресу Генерального секретаря ООН, а також керівництва Європарламенту та Ради Європи з вимогою термінового скликання Ради Безпеки ООН, виконавчих органів Євросоюзу та Ради Європи з метою запобігання загрози прямої розправи над корінним народом Криму, яка йде з боку Росії, яка окупувала півострів”, – написав Чубаров у своєму Facebook, коментуючи сьогоднішнє рішення так званого прокурора анексованого Криму Наталії Поклонської про призупинення діяльності Меджлісу кримських татар.

За його словами, рішення призупинити діяльність Меджлісу є від початку нікчемним, однак буде забезпечуватися каральними органами РФ, яка окупувала Крим. Він впевнений, що дане рішення було прийнято за вказівкою Кремля. Так, Чубаров назвав заборону Меджлісу “цинічною відповіддю Путіна” на заклики учасників засідання Ради Безпеки ООН по формулі Арія, яке відбулося 18 березня, і Ради ООН з прав людини, яке відбулося 22 березня, під час яких йшлося про припинення переслідування вищого представницького органу корінного народу Криму.

Також заборона Меджлісу, на думку її лідера, є “хамською відповіддю” російського президента на адресу переважної більшості депутатів Європарламенту, які 4 лютого зажадали від РФ припинити репресії проти Меджлісу кримськотатарського народу. “Вочевидь, Путін, продовжує виходити з того, що в світі вже не існує ефективних інструментів, здатних припинити вчинення ним брутальних порушень норм міжнародного права”, – наголосив Чубаров.

У той же час він додав, що рішення про припинення діяльності Меджлісу є ще одним злочинним діянням пседовпрокурора анексованого Криму, “яке, безсумнівно, буде покладено в основу звинувачень проти пані Поклонської у вчиненні нею особисто тяжких злочинів, включаючи державну зраду, викрадення і вбивство людей, незаконне позбавлення волі, порушення недоторканності житла”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру