Створено електронну “Книгу пам’яті полеглих за Україну”

Дата: 11.04.2016
Автор:

До Книги внесено дані про 2860 загиблих  в у 2014-16 рр (дані – станом на 1.03. 2016 р.) у боях проти окупантів та проросійських найманців.

На  сайті Книги – списки, фото та короткі біографії усіх полеглих Героїв. Серед полеглих – найбільше уродженців Дніпропетровської області (359). Серед тих, хто народився за межами України, але воював за її державність, найбільше загинуло уродженців Росії (74), Німеччини (9), Казахстану і Узбекистану (по8) та Грузії (6). Втім, не можна говорити, що всі вони – іноземці. Скажімо, уродженці Німеччини – це у більшості своїй народжені в радянські часи в НДР, у сім’ях кадрових військових.

Наймолодший серед тих, хто не повернувся з фронту – 17-річний боєць батальйону “Айдар” Назар Якубовський з Хмельницької області, найстарший – 63-річний уродженець Чернігівської області Олександр Діденко з полку “Азов”.

Дані про загиблих - за місцем їх народження

Авторська команда проекту попереджає: «На жаль, ця книга не є офіційним джерелом підтвердження втрат, а лише є Книгою пам’яті. Іноді трапляються помилки. Якщо Ваш родич помилково занесений до книги, але немає цьому підтвердження, чи Ви його вважаєте безвісти зниклим – будь ласка, не пишіть гнівні листи адміністрації. ЇЇ вини в цьому немає. Коротенького запиту на видалення прізвища буде досить. Дякуємо за розуміння!»

«Книгу пам’яті» можна повністю переглянути ТУТ 

Проект здійснено за підтримки Національного військово-історичного музею України.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру