Новий український танк “Тірекс” по деяких показниках перевершує навіть танки “Оплот” і “Булат”

Дата: 05.04.2016
Автор:

"Тірекс" на обкладинці видання Defense Express

В Україні показали новий танк під назвою “Тірекс”, розроблений інженерної групою “Азов”. Про танк написав на своїй сторінці в Facebook журналіст, головний редактор журналу Defense Express Сергій Згурець, інформують Патріоти України.

“Як відомо, бойові дії в зоні АТО підштовхнули керівництво Міноборони до необхідності термінового вирішення завдання щодо подальшої модернізації танка Т-64 і створення важкої БМП. Ці орієнтири означені в рамках державного замовлення на 2016 рік. Для вибору оптимальних шляхів залучені як державні, так і приватні структури. Одне з “пакетних” рішень – як з глибокої модернізації Т-64, так і з важкої бойової машині піхоти – базується на ініціативній пропозиції інженерної групи “Азов”, – розповів журналіст.

“Танк “Тірекс “пропонується як новий український танк перехідного періоду. Це – глибока модернізація Т-64. Завдання – забезпечити швидке насичення танкових і механізованих підрозділів зразків техніки, яке за своєю бойовою ефективністю буде на рівні, а при введенні системи управління тактичної ланки – і перевищувати можливості найбільш сучасного українського танка “БМ “Оплот”.

За критерієм “ефективність-вартість” “Тірекс”, за оцінками розробників, буде перевершувати можливості танка Т-64 у вигляді БМ “Булат”, зокрема, по рухливості і застосуванню озброєння танка вночі, але мати порівнянні з ним цінові параметри”, – зазначає Згурець.

Він опублікував обкладинку свого видання, на якій зображена фронтальна проекція танка “Тірекс”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру