Ціна активізації бойовиків: під Мар’їнкою загинув “Свайя” – замкомбата сепаратистського “Оплоту”, а в Алчевську – “Аліса”, знаменита снайперша з Росії

Дата: 03.04.2016
Автор:

Під Мар’їнку зайшла група ворожих снайперів. Вони вже другу добу намагаються полювати на українських військових, щоб помститися за одного з найвідоміших своїх командирів. Про це ідеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

“Вчора їх засікли хлопці з висотки – чотири чоловіка направлялись до конезаводу”, – розповів боєць 14-ї бригади.

Військові на передовій кажуть, що два дні тому бойовики вкотре намагалися штурмувати українців. Зав’язався бій і від української кулі загинув заступник командира сепаратистського батальйону “Оплот” на позивний “Свайя”. Це підтвердили і перехоплені радіопереговори противника. Тепер, кажуть наші бійці, його соратники намагаються помститися. “Хто з чим прийде, той і помре. У нас немає: регулярні – не регулярні, кадирівці – не кадирівці”, – попереджає боєць 14-ї бригади з позивним “Санітар”.

Бійці кажуть, що окрім провокацій “Оплот” ні на що не здатен. До його складу входять переважно місцеві сепаратисти, які без підтримки на великий наступ не наважуються. А регулярні російські війська наразі зосереджені в районі Авдіївки та Пісків. “Оплот” – це не той підрозділ, який може штрумувати наші позиції. Це лише голосна назва. Я думаю, якби вони пішли в атаку – це був би для нас подарунок. Тому що навряд чи хтось би повернувся з тої атаки”, – пояснює прес-офіцер 14-ї ОМБ ЗСУ Владислав Якушев.

У суботу військові вже продемонстрували серйозність своїх намірів, коли вогнем у відповідь змусили “замовкнути” вогневі точки бойовиків. Ті з самого ранку обстрілювали не лише позиції ЗСУ, а й мирні будинки в самій Мар’їнці. В таких обставинах, кажуть бійці, втриматися від відповіді не могли. Наразі війська приведено у найвищу бойову готовність на більшості ділянок. Бойовики компенсують брак живої сили, яку перекинули у район промзони Авдіївки та Зайцевого, провокаціями із важкого озброєння. Його повертають на позиції.

Разом з тим, російська снайперка Тетяна Макарова, яка воювала на боці окупантів Донбасу, підірвалася на фугасі у Алчевську. Жінка, яка вбила десятки українських військовослужбовців, загинула. Про те, що снайперка, відома під позивним «Аліса», загинула, повідомили в соцмережах у сепаратистських спільнотах, передають Патріоти України.

Зазначається, що разом з нею підірвався її партнер «Самара», проте він залишився живий. «Снайперська пара «Самара» і «Аліса», підірвалися на фугасі. На їх рахунку десятки, а то і сотні українських карателів. «Аліса» загинула… Тримаємо кулаки за «Самару», – говориться у повідомленні сепаратистів.

Окрім того, Головне управління розвідки Міноборони України повідомляє про наступні “досягнення” підрозділів бойовиків:

2 квітня ц.р. у районі н.п.Стаханов в результаті підриву на власному мінному полі вантажного автомобіля, що перевозив боєприпаси та особовий склад, загинуло сім російських військовослужбовців 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК у т.ч. дві жінки-снайпери.

31 березня ц.р. до моргу Донецької обласної клінічної лікарні ім.Калініна доставлено п’ять загиблих, а до спеціального відділення, відведеного під потреби російського військового шпиталю – троє поранених російських військовослужбовця із складу розвідувального підрозділу 1 окремої мотострілецької бригади (Комсомольське) 1 АК.

29 березня ц.р., під час виходу в складі диверсійно-розвідувальної групи, у районі н.п.Зайцеве загинуло 2 російські військовослужбовця 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК. Одним із загиблих є громадянин Росії Сухарєв Олександр Олександрович (Сухарев Александр Александрович), 04.04.1987 р.н., м.Уфа.

Незважаючи на чисельні перевірки командуванням 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, залишаються низькими рівень військової дисципліни та морально-психологічний стан російських військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ).

1 квітня ц.р., перебуваючи в стані сильного алкогольного сп’яніння, вийшли на власне мінне поле та підірвались на міні направленої дії (МОН-50) два військовослужбовці 3 мотострілецького батальйону 9 ошмсп мп, один з яких загинув.

31 березня ц.р., військовослужбовці танкової роти здійснили свою обіцянку та підпалили два танки на полігоні 1 АК у районі н.п.Торез: один Т-72 згорів, а інший вдалося загасити. Невдоволення танкістів викликала відмова командування полку повернути їх до Росії, а також постійні проблеми з виплатами грошового утримання (виплати не в повному обсязі та побори командирів “на потреби підрозділу”, що досягають 30% місячної “зарплати”).

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру