Ворог не втече: новітній ЗРК “Дніпро” здатний вражати повітряні цілі на висоті від 15 метрів до 25 кілометрів

Дата: 25.03.2016
Автор:
Новітня розробка українських зброярів здатна виявити техніку ворога на відстані 150 км.
У вересні минулого року уряд ухвалив розпорядження № 921-р про створення, модернізацію зенітних ракетних систем і комплексів протиповітряної оборони та про розробку нових ЗРК середньої дальності і ракет до них, передають Патріоти України з посиланням наmilnavigator.com.Профільні підприємства вітчизняної «оборонки» взялися до роботи. Так, на ДП «Укроборонсервіс» завершують перспективну розробку для ППО — багатоканальний зенітний комплекс «Дніпро». Слід зазначити, що він значно розширить можливості ППО. Адже його зенітні керовані ракети здатні знищувати літаки і вертольоти всіх типів, безпілотні літальні апарати і крилаті ракети на середніх і малих відстанях. При тому, що збивати цілі комплекс може в будь-який час доби навіть у складних метеоумовах і за активної інформаційної, вогневої і маневреної протидії супротивника.

У складі ЗРК «Дніпро» пункт бойового управління, багатофункціональні РЛС (з АФАР), пускові установки. Пункт бойового управління має два відсіки — апаратний і агрегатний. У першому розміщуються автоматизовані робочі місця бойової обслуги, засоби обробки і документування інформації, засоби зв’язку. В агрегатному — два дизельні агрегати електроживлення (основний і резервний).

ТАКТИКО-ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ЗРК «ДНІПРО»:

Число каналів по цілі — 6; Число каналів по ракеті — 12; Максимальна дальність виявлення цілі типу тактичний винищувач, км: на висоті 7 км — не менше 150; на висоті 0,15 км — не менше 50; на висоті 0,02 км — не менше 28; Максимальна швидкість слабкості цілей: назустріч, м/с — до 1000; навздогін, м/с — до 600; Дальність стійкого супроводу з тактичного винищувача, км — 120; Зона ураження: мінімальна висота ураження цілі, км — 0,015; максимальна висота ураження цілі, км — 25; дальність до ближньої межі зони ураження, км — 7; максимальна дальність до дальньої межі зони ураження, км — 60; максимальний курсовий параметр цілі, км — 24; Час ручного захоплення однієї цілі на автоматичний супровід, с. — 2,5 — 3; Кількість одночасно пускових установок, які підключаються, шт. — 6; Час готовності (включення) комплексу до бойової роботи, хв. — не більше 4 хв.

Слід зазначити, що багатофункціональна радіолокаційна станція розроблена за технологією активних фазованих антенних решіток. З її допомогою дальність виявлення цілі з ефективною площею розсіювання 1 кв. м становить 150 км. Оцифрування сигналів здійснюється на проміжній частоті, а подальша їхня обробка (фільтрація, виявлення, координатні системи тощо) відбувається на програмному рівні спеціальними обчислювачами.

Математично супроводжується сотня траєкторій цілей. При цьому «Дніпро» може одночасно випустити по шістьох цілях 12 керованих ракет. Крім того, в ЗРК «Дніпро» реалізована командна радіолінія управління та лінія радіокорекції координатної інформації про ціль. В арсеналі нового зенітного ракетного комплексу є керовані ракети двох модифікацій, які управляються комбінованим способом. Перша — з командним телеуправлінням на початковій та середній ділянках траєкторії і активним самонаведенням на кінцевій ділянці за допомогою головки міліметрового діапазону. Друга модифікація керується інерціонально з радіокорекцією наведення на початковій і середній ділянках, а також передбачає активне самонаведення на кінцевій ділянці.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру