Лідер гурту “Мандри”: “Україна – на кордоні між імперією зла і вільним світом”

Дата: 25.03.2016
Автор:

Лідер "Мандрів" Сергій Фоменко

“Тут питання, хто виживе: або ми, або вони. Нiяких компромiсiв бути не може. Це просто iлюзiї! Ми – прикордонна країна мiж iмперiєю зла i, умовно кажучи, вiльним свiтом. До того ж – лiнiя фронту. Тому протистояння з Росiєю – це справдi надовго”, – переконаний Сергiй Фоменко із гурту “Мандри”, пише газета “Експрес”.

- Сергiю, електронна петицiя українських музикантiв про закриття ефiру для росiйської музики i кiно в Українi уже зiбрала на сайтi Президента майже 12 тисяч пiдписiв. Ви пiдтримуєте таку радикальну iдею?

– Так. Сьогоднi ми маємо великi проблеми в Українi саме через те, що наш iнформацiйний та культурний простiр не були захищенi, точнiше – їх просто окупували. I реальнiсть така: там, де була росiйська “попса”, прийшли росiйськi танки! Нинi ж ситуацiя не покращується, а навпаки. Йде якесь загравання: “Два языка, одна страна”, бла, бла, бла… Тому треба з цим боротися, очищаючи країну вiд ворожого контенту. Слiд заборонити те лайно, що сьогоднi крутять радiо- i телеканали. Бодай тимчасово, поки не закiнчаться вiйськовi дiї, а ще краще – й пiсля того на 5 – 10 рокiв. Коли ж ситуацiя змiниться, тодi можна буде говорити про квотування – скажiмо, 10 вiдсоткiв росiйського продукту в ефiрi. До того ж це мають бути високоякiснi речi, а не пропаганда “руского мiра” та iнша х…рня. Тому я повнiстю пiдтримую цю петицiю!

– А як ви ставитесь до українських спiвачок, що “прописались” у Росiї? Наприклад, до Анi Лорак, в якої нинi тур – вiд Москви до Владивостока. Скажiмо, завтра вона виступатиме у Кремлi разом iз Кiркоровим..

. — Ну, що тут скажеш – “молодець”! (Усмiхається). Насправдi то жах, i менi важко це зрозумiти. Треба бути чи iдiотом, чи взагалi настiльки… Одне слово, ситуацiя неадекватна i просто не налазить на голову… Знаєте, я б запропонував Анi Лорак переселитися до Росiї. Дiйсно – на фiга їй тут бути? Є такий вислiв: “Где солдату хорошо, там и Родина”. (Смiється). Їй добре там – хай їде. Таких людей не треба тримати. Їм треба, навпаки, делiкатно запропонувати: “Товарищи-любители русского мира, гоу ту Раша!” Дверi вiдчиненi… Насправдi немає вже такої української спiвачки, як Анi Лорак. Так само, як немає української спiвачки Таїсiї Повалiй. I багатьох iнших також уже немає. I слава Богу, що немає… Кажу, якщо вони давно не почуваються українськими громадянами i їм усе в нас не подобається, то навiщо тих людей тримати? Не розумiю. Їх треба, навпаки, висилати з країни. I це було б нормально!

– “Нам треба готуватися до довготривалого протистояння з Росiєю як iз ворогом”, – заявив Роман Безсмертний, один iз мiнських переговорникiв. Ви згоднi?

– На сто вiдсоткiв! Ви подивiться, що нинi вiдбувається на фронтi. Усе вказує на те, що це – тривала iсторiя. Москва криваво вхопилась за нас своїми пазурами i намагається усе продовжувати… Тож тут питання, хто виживе: або ми, або вони – от i все. Нiяких компромiсiв бути не може. Це просто iлюзiї! Ми є “бордер кантрi” – прикордонна країна мiж iмперiєю зла i, умовно кажучи, вiльним свiтом. До того ж ми є фронтлайн, тобто лiнiя фронту цих подiй. Тому це буде ще довго. Протистояння з “Рашою” – це справдi надовго! I тут треба бити по найболючiшому – їхньому бiзнесу. Треба закривати в Українi всi росiйськi банки, медiахолдинги, ресторани… Якщо захiднi фiрми, якi мали мiльярднi бiзнеси з Росiєю, розiрвали їх та запровадили санкцiї, то чому ми, в себе вдома, не можемо ввести елементарнi заборони? Тим бiльше, що це нiби не з ЄС чи США вiйна, а з Україною… Вважаю, що мiж Росiєю та Україною має бути паркан – i все. Це як розлучення мiж подружжям: розiрвали шлюб – нiяких контактiв, до побачення! Так, треба закривати кордон на сходi й повертатися обличчям до вiльного свiту.

Богдан БОНДАРЕНКО, http://expres.ua/

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру