“Остання барикада”, щоб відірватися від Росії, пропонує… відмовитися від кирилиці

Дата: 20.03.2016
Автор:

Громадська організація «Остання барикада» , автором і виконавчим Продюсером котрої виступає екс-нардеп Олесь Доній, запропонувала українцям відмовитися від кириличного алфавіту та перейти на латиницю.

Про це у соцмережі повідомив глава організації, сам колишній народний депутат Олександр Доній. Новину передають Патріоти України.

За словами цього діяча, поштовхом до такої ідеї для «Останньої барикади» стала ініціатива Казахстану про переведення казахської абетки на латиницю.

«Не любите “рускій мір”? А готові Ви, щоб відірватися від “руского міра” перейти на латинку?», – написав екс-нардеп.

Доній анонсував проведення програми на цю тему у ефірі «Останньої барикади» у вівторок, 22 березня. У ній візьмуть участь як прихильники переведення української абетки на латиницю, так і противники, що дозволить глядачам почути аргументи «за» і «проти» такої ідеї.

У коментарях до запису Донія таку ініціативу оцінили по-різному. Одні користувачі підтримали цю ідею, посилаючись при цьому на досвід деяких пострадянських республік, яким вдався такий перехід. Інші ж висловилися проти.

«На мою думку, з точки зору стратегічної перспективи – це програшна стратегія. Якщо експансія англійської мови в Україні буде здійснюватися такими темпами, як останні 10 років, то через півстоліття українська мова повністю маргіналізується. Перехід на латиницю на порядок прискорить ці процеси», – висловив свою думку один із коментаторів.

На прохання Патріотів України ініціативу прокоментував історик та краєзнавець Олег Іллюшко.

«Це повна дурниця та невігластво, – зазначив пан Олег. Кирилиця це спадок Русі, котрою і звалися українськи землі до Шевченка. Відмовлятися від неї, це те саме як наразі відмовлятися від Криму та Донбасу, бо там загарбник!

Святий Володимир, Ярослав Мудрий, Володимир Мономах, Петро Коношевич-Сагайдачний, Богдан Хмельницький, Григорович-Барський, Григорій Сковорода, Квітка-Осеов’яненко писали РУСЬКОЮ МОВОЮ! Чого ж ще вам треба, панове?!», – ставить риторичне запитання пан Олег.

Олесь Доній трохи загрався в опозиційного політика, знявся в аматорському фільмі у ролі Петлюри. Однак це не дає йому права робити авторитетні заяви від імені героїв української революції», – наголошує фахівець з новітньої історії України.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру