Українські бійці звикли ставить на рингтон пісню “Я не здамся без бою!”

Дата: 15.03.2016
Автор:
У той час, коли країну розривають на шматки, бойовий дух українців підтримує найкращий рок-гурт України – «Океан Ельзи».
Ще у далекому 1994 році, коли у Львові було створено «Океан Ельзи», ніхто навіть не міг уявити, що музика цих талановитих людей стане натхненням і опорою українського народу.

Гурт тоді грав переважно суміш поп- і ліричної рок-музики. Святослав Вакарчук став вокалістом, а також автором більшості текстів.

За час існування склад «Океану Ельзи» не раз змінювався, але вже за останні два роки його учасники залишилися тими самими. Це Святослав Вакарчук – вокал, Денис Глінін – ударні, Денис Дудко – бас-гітара, Мілош Єліч – клавішні та Владімір Опсеніца – гітара.

Подолавши довгий шлях до слави, музиканти випустили вісім альбомів, пісні з яких стали хітами не тільки на Батьківщині, а навіть в багатьох інших країнах світу.

У 2014-2015 роках гурт провів всеукраїнський тур, приурочений його 20-річчю. У рамках цього туру відбувся концерт у Києві на НСК «Олімпійський», який тривав понад три години. Послухати пісні, які стали історією, прийшли більше 70 тисяч відвідувачів. Цей концерт став наймасовішим в історії України.

Гурт «Океан Ельзи» завжди підтримував українців у важкі часи: коли розстрілювали мирних студентів, коли на Сході України розпочалася війна. Так, 14 грудня музиканти зіграли на підтримку Євромайдану на Майдані Незалежності у своєму «золотому» складі: Вакарчук, Гудімов, Хусточка, Шуров та Глінін.

Заради цього виступу Юрій Хусточка прилетів із Парижа. Свій концерт гурт закінчив зі словами: «Важливі речі об’єднують, пам’ятайте… Дякуємо, все тільки починається!».

Як не раз наголошував Святослав Вакарчук, зараз їхні концерти мають насамперед об’єднуючу, а не розважальну місію. Саме тому український рок-гурт “Океан Ельзи” часто вирушає до зони АТО і дає концерти для бійців.

Цікаво відзначити, що у значної кількості військових на рингтоні стоїть пісня Святослава Вакарчука «Я не здамся без бою».

«І дзвониш їм, коли вони в бою, і мороз шкірою. А потім хтось припиняє відповідати на дзвінки, а виклики йдуть і йдуть. Він не здався без бою. Але загинув. А виклики йдуть і йдуть», – так написав волонтер Юрій Бірюков і додав, що для Вакарчука велика честь співати для бійців.

Із уст учасників гурту часто лунають слова: «Наші пісні належать людям, а не нам». І справді, це є ще одним доказом того, що музиканти, яких віддані слухачі тепло називають «океанівцями», віддають свої душі й серця народові.

Тому тепер, коли ситуація в країні не покращується, а бойовий дух потрібно підтримувати до останнього, гурт знову проводить Світовий тур. Музиканти хочуть донести зміст своїх пісень до кожного, доторкнувшись до струн людських душ.

Можливо, концерт, який відбудеться 18 червня 2016 року в місті Києві на стадіоні НСК «Олімпійський», знову стане наймасовішим за всю історію незалежної України.

Українці повинні бути єдиними, тому що тільки у єдності наша сила. Ми змінюємося, коли підставляємо плече один одному, коли подаємо руку тому, хто у біді. Тільки так, допомагаючи і підтримуючи, українці зможуть врятувати свою націю.

Як сказав Святослав Вакарчук: «Потрібно кожному змінювати щось у собі. Якщо ти станеш іншим, і навколо тебе мільйон людей стануть іншими, то і країна почне змінюватис

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру