Вулицю у польській Варшаві пропонують назвати на честь Героїв Майдану

Дата: 22.02.2016
Автор:

Польські активісти звертаються з проханням, аби ім’я Героїв Майдану носила вулиця, прилегла до скверу імені Т. Шевченка у Варшаві.

Про це повідомляє Польське радіо.

У понеділок 22 лютого польські активісти, політики та громадські діячі передадуть до місцевої влади Варшави відповідну пропозицію.

“Ми, мешканці Варшави, що нижче підписалися, вважаємо, що варто віддати честь стійкості духу та самовідданості сотень тисяч українців і громадян інших країн, які їх підтримували, в тому числі й поляків, які в листопаді 2013 року вийшли на вулиці Києва, почавши непохитну боротьбу за вільну і проєвропейську Україну”, – йдеться в заяві.

Автори ініціативи пропонують надати ім’я Героїв Майдану одній з вулиць, прилеглих до скверу імені Тараса Шевченка у центрі Варшави.

22 лютого відповідну заяву буде передано в Бюро геодезії та кадастру варшавської мерії.

Серед ініціаторів надання вулиці імені Героїв Майдану – директор фонду Польсько-української співпраці PAUCI Ян Пєкло, депутати Сейму Польщі Малгожата Ґосєвська та Марцін Свєнціцький, польська акторка українського походження Вероніка Марчук, лідер “Політичної критики” Славомір Сєраковський, фонд “Відкритий діалог”.

www.pravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру