Вербувальників у “ДНР” і “ЛНР” засудили до 14 і 15 років позбавлення волі

Дата: 22.02.2016
Автор:

Двох жителів Тернополя, яких звинувачують у державній зраді, сприянні діяльності терористичних організацій, фінансуванні тероризму та вербуванні осіб для вчинення терактів, засуджено до 14 і 15 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури з посиланням на рішення місцевого суду.

«У суді доведено, що тернополяни, перебуваючи у Російській Федерації, познайомились із керівниками терористичної організації «ДНР» та на виконання їхніх завдань вербували найманців для вчинення терористичних актів на території України на боці терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що упродовж травня-липня 2014 року обвинувачені здійснювали вербування громадян України, яким обіцяли платити 1 тис. доларів США за терористичну діяльність, страховку в сумі 20 тис. доларів США у випадку смерті та гарантували додаткову грошову винагороду за вбивство українських військовослужбовців.

У Генпрокуратурі також наголосили, що обвинувачені займалися інструктажем та організовували матеріальне забезпечення найманців, направляли їх через територію Білорусі у спеціальний табір в російському Ростові-на-Дону для бойової підготовки та участі у терористичній діяльності в Україні.

Окрім цього, вони також через соціальні мережі розпалювали сепаратистські настрої серед населення різних регіонів України, організовували мітинги проти дій органів державної влади.

«Вироком суду обвинувачених визнано винними у вчиненні кримінальних правопорушень, пов’язаних з сепаратизмом та тероризмом та засуджено одного з них до 14 років, а іншого – до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна кожного», – зазначено у повідомленні.

www.zaxid.net

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру