Київ святкує День рідної мови

Дата: 21.02.2016
Автор:

Міжнародний день рідної мови – день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на ХХХ Сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО.

Поетичний квартирник в музеї Тичини

- В День української мови має звучати лише і тільки українська поезія, в кращих традиціях літературних вечорів попередніх епох, - впевнені в музеї. - 21 лютого запрошуємо вас до нашого музею, аби в камерній затишній атмосфері прочитати свої вірші, а також вірші відомих українських поетів.

Коли: 21 лютого з 16.00
Де: музей-квартира Павла Тичини, вул. Терещенківська, 5
За доброю традицією – тим, хто буде цитувати вірші Тичини – вхід безкоштовний. Для усіх інших – за ціною вхідного квитка.

“Кольорова мова” у “Зимовій країні”

“Зимова країна” запрошує всіх відвідати захід, присвячений дню української мови. Гості мають змогу побачити виставку робіт сучасних майстрів, а також придбати різні товари ручної роботи. На вході зустрічатимуть люди з різних куточків планети в українських народних костюмах, адже українська мова це те, що об’єднує всіх нас, незалежно від кольору шкіри або інших особливостей.

Майстри і художники зі всієї України в цей день розписуватимуть найдовший рушник, і кожен гість “Зимової країни” зможе доповнити рушник візерунками або крилатими українськими виразами. Всі охочі зможуть зробити арт-тату з українською символікою і простежити за козацьким шоу бойового гопака, коріння якого йдуть глибоко в минуле нашої давньої багатої історії… Гостей  чекають оригінальні музичні колективи – “Чорнобривцi” та “Коло Дій”, які виконають найпопулярніші українські пісні.

Також у Зимової країні проведуть безліч майстер-класів: створення національних прикрас, плетінь ляльок-мотанок та приготування украиских страв з зірками проекту “МастерШеф”.

Коли: 21 лютого з 12.00
Де: ”Зимова країна”, ВДНГ, пр-т Академіка Глушкова, 1
Вхід: від 50 грн.

http://vechirniykiev.com.ua/

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру