Російський правозахисний центр визнав українців Карпюка і Клиха політв’язнями РФ

Дата: 18.02.2016
Автор:

Правозахисний центр “Меморіал” визнав громадян України Миколу Карпюка та Станіслава Клиха, незаконно утримуваних на території Росії, політв’язнями.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ”Меморіалу”.

“Меморіал” вимагає негайного і безумовного звільнення Карпюка та Клиха.

“Їх переслідування почалося і триває в рамках безперервної з весни 2014 року антиукраїнської кампанії в державних засобах масової інформації. Вона супроводжується відповідними висловлюваннями вищих посадових осіб Російської Федерації. Однією із складових частин кампанії стало порушення кримінальних справ проти людей, які публічно висловлюють позицію щодо подій в Україні, яка відрізняється від офіційної, і безпосередньо проти громадян України”, – йдеться у повідомленні організації.

Аналіз правозахисниками “Меморіалу” обвинувального акту у справі Карпюка і Клиха виявив, що висновок складено з порушеннями КК і КПК РФ, “включає в себе опис неіснуючих злочинів, містить велику кількість фактичних помилок і в цілому практично повністю побудований на свідченнях (ймовірно, обмові) свідка Малофєєва і самообмовах обвинувачених”.

  • Миколу Карпюка та Станіслава Клиха звинувачують у вбивствах 30 військовослужбовців РФ і замахах ще на 15 російських солдатів, які вони нібито скоїли в складі загону “Вікінг” з 31 грудня 1994 по 5 січня 1995 року в Грозному.

    В'язні путінських тюрем Карпюк і Клих продемонстрували журналістам синці, отримані під час "бесід" зі слідчими РФ

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру