Інститут нацпам’яті передасть до кожного підрозділу ЗСУ комплект постерів на тему історії українського війська

Дата: 28.01.2016
Автор:

У кожній військовій частині України буде комплект візуальних та інформаційних матеріалів про українське воєнне мистецтво “Воїни. Історія українського війська”. Перший примірник Інститут національної пам’яті передасть військовим у переддень річниці бою під Крутами.

Прес-конференція

28 січня, четвер, 11.00

Укрінформ (м. Театральна, вул. Б. Хмельницького, 8/16)

 

Український інститут національної пам’яті представляє проект “Воїн. Історія українського війська”.

В рамках проекту створено комплект із 24 постерів про історію української армії від Київської Русі до сьогодення. На плакатах формату А1 чоловіки й жінки зображені в одностроях українських воїнів усіх часів і з відповідною зброєю. Світлини зроблені відомою українською фотографкою Анною Сенік та супроводжуються інформацією про військові підрозділи і битви того часу.

Комплект також містить інформаційні матеріали, які розповідають по кожному періоду про тип військової організації, чисельність і озброєння війська, методи воєнного мистецтва та найвизначніші битви.

“Російська, радянська і тепер знову російська пропаганда переконувала українців, що вони — народ лінивий, миролюбний, самі “гречкосії”. Навіть коли згадок про збройні сили годі було уникнути, то ворог заперечував їх бойові уміння, відмовляв героїзмі та праві боротися за власні інтереси. Усе це неправда. Українці — справжній народ-військо. Проект “Воїн. Історія українського війська“ має на меті ознайомити із українськими військовими традиціями”, — розповів історик, співробітник Інституту національної пам’яті Сергій Громенко.

У першу чергу відновлення українських воєнних традицій необхідне армії. Тому наклад у 10 тисяч примірників комплектів буде передано у військові частини. На презентації Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович символічно, у переддень річниці бою під Крутами, передасть перший примірник представнику військових – начальнику відділу Науково-дослідного центру гуманітарних проблем Збройних сил України полковнику Віктору Топальському.

Фото – Анна Сенік. Історична реконструкція – Микола Балабан. Тексти — Василь Павлов, Сергій Громенко, Володимир В’ятрович. Редактор — Богдан Завітій. Дизайн Назар Ясиневич.

www.memory.gov.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру