Україна відсвяткувала День Соборності

Дата: 22.01.2016
Автор:

22 січня Україна святкувала День Соборності. Рівно 97 років тому в одну державу об’єдналися Українська та Західноукраїнська народні республіки. По всій країні сьогодні відбулися традиційні акції єднання на честь цієї історичної події – люди у Києві, Одесі, Черкасах, Чернівцях та інших містах створювали живі ланцюги з людей.

Святкували День Соборності і на Софіївській площі Києва. Саме тут 97 років тому проголосли історичний Акт Злуки. На площі активісти підбили і підсумки флешмобу “United Ukraine-Об’єднана Україна”. Його учасником міг стати кожен, хто підтримує Україну і мешкає у будь-якому куточку планети. Задля цього потрібно було зробити фото з постером “United Ukraine-Об’єднана Україна”  і виставити його у соцмережах.

Оригінально День соборності України відзначили у Запоріжжі на території історико-культурного заповідника “Запорізька Січ” на острові Хортиця, – створивши живу карту єдиної України. Про це повідомляє Еспресо.TV.

Сотні жителів Запоріжжя, серед яких представники місцевої влади, представники громадських організацій, студенти та школярі символічно об’єднали Україну, взявшись за руки і ставши живим ланцюгом на Хортиці навколо козацької церкви Покрови Святої Богородиці у формі контурів карти України.

“На нашій імпровізованій карті України є і Крим, і Луганськ, і Закарпаття. Останні роки показали українцям справжню суть Дня соборності України, і важливість бути єдиними. Вороги постійно намагалися розірвати Україну, але це їм не вдалося і не вдасться. Ми єдині”, – розповів історик, співробітник Національного заповідника “Хортиця” Михайло Левченко.

В ході акції запорожці виконали гімн України, скандували “Слава Україні – Героям слава”.

Учасники акції також пом’янули хвилиною мовчання “Небесну сотню” і загиблих учасників антитерористичної операції,  та всіх, хто віддав життя за єдність України і щастя її народу.

Про цей день в різні роки нашої історії розповість інфографіка від Українського Кризового Центру (http://uacrisis.org/)

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру