Активісти “Азову” вимагають, щоб російські терористи були викинуті з Комінтернового

Дата: 05.01.2016
Автор:

Активісти Цивільного корпусу “Азов” збирають підписи жителів Маріуполя із закликом про звільнення Комінтернового (Донецька область). Про це в понеділок, 4 січня, повідомив активіст  з позивним “Іскандер”, передають Патріоти України з посиланням на Громадське радіо.

“У Маріуполі почали збір підписів із закликом про звільнення Комінтерново. Ми вимагаємо дати юридичну оцінку того, що російські війська перебувають у Комінтерново, яке відповідно до Мінської угоди від 19 вересня є сірою зоною і там не можуть знаходиться збройні сили. Зараз ця угода порушена”, – заявив активіст “Іскандер” в ефірі радіо.

За його словами, бійці полку вимагають, щоб уряд України і міжнародні організації, у тому числі ОБСЄ, дали правову оцінку діям російської сторони і визнали незаконною таку поведінку бойовиків. Також “Азов” вимагає від командування сектора М, від командування АТО, президента України вирішити дану ситуацію і перестати спостерігати за зайняттям українських населених пунктів, почати діяти.

“Комінтернове знаходиться в 11 км від Маріуполя. Ми зараз знаходимося на порозі того, що може повториться ситуація з обстрілом мікрорайону Східного, в ході якого загинуло кілька десятків людей. Це викликає у нас певні побоювання, що така ситуація може повторитися”, – додав він.

Нагадаємо, вранці 22 грудня в Комінтернове (Донецька область) на БМП увійшов підрозділ російсько-терористичних військ і розосередивя по селищу.

Пізніше в штабі АТО підтвердили вторгнення бойовиків на БТРах на територію селища. Повідомлялося, що бойовики бетонували зміцнення і мінували дороги біля захопленого Комінтернового.

Жителі села повідомляють, що бойовики мародерствують і ховають зброю в їх будинках. За останньою інформацією, в результаті обстрілу в Комінтерновому зруйновані п’ять будинків.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру